
З баклажанів виходять делікатесні заготовки на зиму і сьогодні саме такий рецепт баклажанів як шашлик, навіть звучить смачно, а виходить надзвичайно, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Приготування
1. У баклажанів обрізаємо хвостики, нарізаємо навпіл якщо вони у вас великі, якщо дрібні — то можна різати кільцями. Нарізаємо на досить-таки великі шматочки, розмір виходить як для гарного шашлику. Додаємо столову ложку солі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20.
2. Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо в чашку, сюди ж додаємо приправу для шашлику, часник пропущений через прес. Все добре перемішуємо і даємо постояти.
3. Обсмажуємо баклажани з усіх боків в невеликій кількості олії до готовності. Готовим баклажанів даємо охолонути.
4. Робимо маринад. У сотейник додаємо стакан води, сюди ж столову ложку солі і 2 столові ложки цукру, перемішуємо і відправляємо на плиту. Наше завдання, щоб вода закипіла і сіль з цукром розійшлися. Тепер акуратно додаємо оцет. Даємо трохи охолонути.
5. Беремо частину цибулі розсипаємо на дні чаші і викладаємо баклажани і так шар за шаром. Зверху виливаємо маринад, притискаємо тарілкою, ставимо на неї важок. Відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин, але краще на ніч (після такого тривалого маринування можна відразу подавати до столу, вони неймовірно смачні).
6. Складаємо все в простерилізовані баночки, щільно трамбуємо, маринад що залишився розливаємо по банках. Виходить чотири баночки по пів літра.
7. Банки відправляємо в каструлю, попередньо на дно застилаємо рушником і заливаємо холодною водою по плечики. Після закипання даємо покипіти 10 хвилин.
Баклажани відмінно зберігаються і в підвалі і в стінній шафі в квартирі, головне в темному місці. Подробиці дивіться в короткому відео.
Виходять неймовірно смачні, дуже ніжні, прям тануть у роті. Обов'язково спробуйте!
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...