Ніжна кислинка і аромат шашлику: Закрутка з баклажанів на зиму - з нею і м'ясо не треба

З баклажанів виходять делікатесні заготовки на зиму і сьогодні саме такий рецепт баклажанів як шашлик, навіть звучить смачно, а виходить надзвичайно, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • баклажани — 2 кг
  • цибуля — 500 гр
  • приправа для шашлику — 1 ч.лож (з гіркою)
  • часник — 1 головка
  • сіль — 1 ст.лож (з невеликою гіркою)
  • цукор — 2 ст.лож
  • вода — 150 мл
  • оцет (9%) — 80 мл
  • рослинна олія — для смаження

Приготування

1. У баклажанів обрізаємо хвостики, нарізаємо навпіл якщо вони у вас великі, якщо дрібні — то можна різати кільцями. Нарізаємо на досить-таки великі шматочки, розмір виходить як для гарного шашлику. Додаємо столову ложку солі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20.

2. Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо в чашку, сюди ж додаємо приправу для шашлику, часник пропущений через прес. Все добре перемішуємо і даємо постояти.

3. Обсмажуємо баклажани з усіх боків в невеликій кількості олії до готовності. Готовим баклажанів даємо охолонути.

4. Робимо маринад. У сотейник додаємо стакан води, сюди ж столову ложку солі і 2 столові ложки цукру, перемішуємо і відправляємо на плиту. Наше завдання, щоб вода закипіла і сіль з цукром розійшлися. Тепер акуратно додаємо оцет. Даємо трохи охолонути.

5. Беремо частину цибулі розсипаємо на дні чаші і викладаємо баклажани і так шар за шаром. Зверху виливаємо маринад, притискаємо тарілкою, ставимо на неї важок. Відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин, але краще на ніч (після такого тривалого маринування можна відразу подавати до столу, вони неймовірно смачні).

6. Складаємо все в простерилізовані баночки, щільно трамбуємо, маринад що залишився розливаємо по банках. Виходить чотири баночки по пів літра.

7. Банки відправляємо в каструлю, попередньо на дно застилаємо рушником і заливаємо холодною водою по плечики. Після закипання даємо покипіти 10 хвилин.

Баклажани відмінно зберігаються і в підвалі і в стінній шафі в квартирі, головне в темному місці. Подробиці дивіться в короткому відео.

Виходять неймовірно смачні, дуже ніжні, прям тануть у роті. Обов'язково спробуйте!

Простий спосіб швидко видалити насіння з кавуна - це займе всього хвилину!

середа, 6 серпень 2025, 11:08

Соковитий і солодкий кавун — справжній символ літа для багатьох. Але одне його "але" - насіння, яке ускладнює їжу і подачу. Проте існує простий спосіб швидко позбутися насіння і підготувати кавун до споживання, передають Патріоти України. Насіння кавун...

Що додати до кави? Три ідеї, які вас здивують!

вівторок, 5 серпень 2025, 18:08

У середній чашці кави міститься близько 140 мг кофеїну. За даними FDA, безпечна добова норма кофеїну -- до 400 мг, що приблизно дорівнює чотирьом чашкам кави, передають Патріоти України. Доктор наголошує: трохи цукру може покращити роботу мозку, але в...