Ніжна кислинка і аромат шашлику: Закрутка з баклажанів на зиму - з нею і м'ясо не треба

З баклажанів виходять делікатесні заготовки на зиму і сьогодні саме такий рецепт баклажанів як шашлик, навіть звучить смачно, а виходить надзвичайно, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • баклажани — 2 кг
  • цибуля — 500 гр
  • приправа для шашлику — 1 ч.лож (з гіркою)
  • часник — 1 головка
  • сіль — 1 ст.лож (з невеликою гіркою)
  • цукор — 2 ст.лож
  • вода — 150 мл
  • оцет (9%) — 80 мл
  • рослинна олія — для смаження

Приготування

1. У баклажанів обрізаємо хвостики, нарізаємо навпіл якщо вони у вас великі, якщо дрібні — то можна різати кільцями. Нарізаємо на досить-таки великі шматочки, розмір виходить як для гарного шашлику. Додаємо столову ложку солі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20.

2. Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо в чашку, сюди ж додаємо приправу для шашлику, часник пропущений через прес. Все добре перемішуємо і даємо постояти.

3. Обсмажуємо баклажани з усіх боків в невеликій кількості олії до готовності. Готовим баклажанів даємо охолонути.

4. Робимо маринад. У сотейник додаємо стакан води, сюди ж столову ложку солі і 2 столові ложки цукру, перемішуємо і відправляємо на плиту. Наше завдання, щоб вода закипіла і сіль з цукром розійшлися. Тепер акуратно додаємо оцет. Даємо трохи охолонути.

5. Беремо частину цибулі розсипаємо на дні чаші і викладаємо баклажани і так шар за шаром. Зверху виливаємо маринад, притискаємо тарілкою, ставимо на неї важок. Відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин, але краще на ніч (після такого тривалого маринування можна відразу подавати до столу, вони неймовірно смачні).

6. Складаємо все в простерилізовані баночки, щільно трамбуємо, маринад що залишився розливаємо по банках. Виходить чотири баночки по пів літра.

7. Банки відправляємо в каструлю, попередньо на дно застилаємо рушником і заливаємо холодною водою по плечики. Після закипання даємо покипіти 10 хвилин.

Баклажани відмінно зберігаються і в підвалі і в стінній шафі в квартирі, головне в темному місці. Подробиці дивіться в короткому відео.

Виходять неймовірно смачні, дуже ніжні, прям тануть у роті. Обов'язково спробуйте!

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

середа, 16 квітень 2025, 12:05

Овочі – корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не варт...

Смакота! Як правильно смажити сало, щоб воно зберегло соковитість

середа, 16 квітень 2025, 11:12

Смажене сало може стати чудовою добавкою до багатьох популярних страв, передають Патріоти України. Особливо вдало поєднується сало з картоплею. Компоненти відмінно доповнюють один одного, тому страва стала неймовірно популярною. Але варто знати як, та ...