Ніжна паста у вершковому соусі - рецепт ідеальної вечері всього за 30 хвилин

Паста – чудовий варіант ситної та смачної вечері для всієї родини. Розповідаємо, як приготувати найніжніші макарони з куркою та шпинатом, приправлені вершковим соусом. Весь процес займе у вас не більше півгодини, передають Патріоти України.

Інгредієнти (на 4-6 порцій):

  • пачка будь-яких макаронів за смаком (250-300 г);
  • 450 г філе курячої грудки без шкіри;
  • 1 чайна ложка суміші італійських трав;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка м’якого вершкового масла;
  • 4 подрібнені зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка часникового порошку;
  • 1 чайна ложка меленої паприки;
  • 200 грам свіжих помідорів, нарізаних кубиками;
  • 200 грам нарізаного свіжого шпинату;
  • 200 грам густих вершків;
  • 100 грам тертого сиру пармезану;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

1. Закип’ятіть воду у великій каструлі і відваріть макарони до аль денте (8-10 хвилин), злийте воду і відкладіть.

2. Ретельно натріть обидві сторони курячого філе часниковим порошком, італійською приправою, паприкою, сіллю та перцем.

3. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні та викладіть курку. Обсмажуйте філе по 5 хвилин із кожного боку. Зніміть з вогню та відкладіть.

4. До тієї ж сковороди додайте вершкове масло і подрібнений часник і підсмажуйте протягом хвилини. Потім додайте туди помідори і шпинат, готуйте ще 2-3 хвилини.

5. Зменшіть вогонь і додайте в сковороду вершки, пармезан, дрібку солі та перцю. Перемішайте до однорідної маси.

6. Наріжте курку, що охолола, тонкими скибочками, ретельно змішайте її з макаронами і вершковим соусом. Паста готова. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Як позбавити печінку гіркоти і зробити смачнішою

п’ятниця, 13 червень 2025, 12:05

Основні претензії до печінки з боку господарок полягають у тому, що вона виходить гіркою та жорсткою. Однак не всі знають, що причина криється лише в неправильному підході до готування. Якщо правильно обробити продукт, він виходить смачним і ніжним, пе...

Буде ідеальна! Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала, не прилипала і не стала м’якою

п’ятниця, 13 червень 2025, 11:09

Якщо ви хочете приємно здивувати домашніх, то зробити це дуже просто: досить смачно посмажити картоплю. Проте впоратися із завданням по силі лише досвідченій господині, оскільки страва здається нехитрою лише на перший погляд, передають Патріоти України...