Ніжна шарлотка з новим інгредієнтом - цікавий рецепт улюбленої випічки

Готову шарлотку перед подачею можна посипати цукровою пудрою. Завдяки кисломолочному сиру, вона має дуже ніжну консистенцію та насичений смак, передають Патріоти України.

Якщо у вас у холодильнику є трохи сиру, а у вазі на столі кілька яблук, саме час приготувати смачнючу сирну шарлотку, яка прикрасить похмурий холодний зимовий вечір. Як її зробити, розповіли в блозі "Збірник рецептів". Зазначимо, що особливих навичок кулінарії ця випічка не потребує.

Сирна шарлотка

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт;
  • цукор — 100 г;
  • розтоплене вершкове масло — 100 г;
  • кисломолочний сир — 200 г;
  • борошно — 200 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • яблука — 2-3 шт.

Спосіб приготування:

Яйця добре збити з цукром, додати розтоплене вершкове масло, сир, просіяти борошно і розпушувач, добре перемішати. Тісто обов'язково має вийти густим. Вмішати в тісто трохи очищених від насіння і плодоніжки яблук, порізаних кубиками. Решту яблук порізати часточками.

Розподілити тісто по формі діаметром 20-22 сантиметри, укласти по колу часточки яблук, щоб вийшло, як ромашка.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин. Готовність шарлотки перевірити дерев'яною шпажкою. Якщо при протиканні шарлотки вона суха, випічка готова.

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...

Ви могли це не знати! Кому не можна їсти яблука і чому

субота, 18 жовтень 2025, 17:28

У фруктах, зокрема в яблуках, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, як стверджують фахівці, здебільшого накопичуються на поверхні плоду. Цим пояснюється, що яблуко, з'їдене цілим, краще для травлення, ніж очищене, передають Патріоти України....