Ніжне, як шовк, та ароматне, наче літо: Лечо з помідорів та перцю на зиму

Серед маси різних рецептів заготовок на зиму лечо з болгарського перцю та помідорів займає особливе місце. Блюдо виходить солодкуватим, з яскравим ароматом часнику, насиченою й шовковистою структурою соусу. Його можна подавати до столу до різних каш, страв з картоплі, до м'яса, птиці і т.ін. Перці для лечо слід вибирати солодкі та м'ясисті. А помідори повинні бути середнього розміру й не водянисті, радять Патріоти України..

Лечо з перцю та помідорів

Інгредієнти

болгарський перець — 3 кг;
помідори — 3 кг;
сіль — 4 ст. ложки;
цукор — 1,5 склянки;
лавровий лист — 2 штуки;
перець горошком — 8 штук;
олія — 200 мл;
яблучний (підійде і звичайний) оцет — 80 мл.


Приготування

Ретельно вимити овочі.
Грубо нарізати помідори й перець. Всі зайві частини видалити.

Перекрутити помідори в м'ясорубці. Отриману масу скласти в каструлю. Помідори кип'ятити на маленькому вогні 15 хвилин, додати перець, цукор, сіль, олію. Варити 20 хвилин.В самому кінці додати перець горошком, лавровий лист та оцет. Кип'ятити ще 5−7 хвилин.

Банки простерилізувати. Розкласти лечо по банках й закрити кришками. Перевернути догори дном та закутати у ковдру, залишивши до повного охолодження.

Дієві поради! Як відірвати себе від чипсів і жити без переїдання

середа, 8 травень 2024, 16:45

Нерідко психологічні стреси провокують інші неприємності, наприклад, набирання зайвої ваги. До цього часто призводить переїдання, коли ми боремося з наслідками стресу. Серед продуктів, які людина інстинктивно споживає під час стресу, можуть бути навіть...

Ніколи не робіть так! ТОП-5 найпоширеніших помилок, які роблять котлети несмачними

середа, 8 травень 2024, 16:30

Котлети з фаршу — одна з тих традиційних страв, які з кожним роком завойовують все більше прихильників. Вони смачні, прості та швидкі в приготуванні. Котлети чудово смакують як гарячими, так і холодними. Однак іноді одна маленька помилка може призвести...