Серед маси різних рецептів заготовок на зиму лечо з болгарського перцю та помідорів займає особливе місце. Блюдо виходить солодкуватим, з яскравим ароматом часнику, насиченою й шовковистою структурою соусу. Його можна подавати до столу до різних каш, страв з картоплі, до м'яса, птиці і т.ін. Перці для лечо слід вибирати солодкі та м'ясисті. А помідори повинні бути середнього розміру й не водянисті, радять Патріоти України..
Приготування
Ретельно вимити овочі.
Грубо нарізати помідори й перець. Всі зайві частини видалити.
Перекрутити помідори в м'ясорубці. Отриману масу скласти в каструлю. Помідори кип'ятити на маленькому вогні 15 хвилин, додати перець, цукор, сіль, олію. Варити 20 хвилин.В самому кінці додати перець горошком, лавровий лист та оцет. Кип'ятити ще 5−7 хвилин.
Банки простерилізувати. Розкласти лечо по банках й закрити кришками. Перевернути догори дном та закутати у ковдру, залишивши до повного охолодження.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...