
Серед маси різних рецептів заготовок на зиму лечо з болгарського перцю та помідорів займає особливе місце. Блюдо виходить солодкуватим, з яскравим ароматом часнику, насиченою й шовковистою структурою соусу. Його можна подавати до столу до різних каш, страв з картоплі, до м'яса, птиці і т.ін. Перці для лечо слід вибирати солодкі та м'ясисті. А помідори повинні бути середнього розміру й не водянисті, радять Патріоти України..
Приготування
Ретельно вимити овочі.
Грубо нарізати помідори й перець. Всі зайві частини видалити.
Перекрутити помідори в м'ясорубці. Отриману масу скласти в каструлю. Помідори кип'ятити на маленькому вогні 15 хвилин, додати перець, цукор, сіль, олію. Варити 20 хвилин.В самому кінці додати перець горошком, лавровий лист та оцет. Кип'ятити ще 5−7 хвилин.
Банки простерилізувати. Розкласти лечо по банках й закрити кришками. Перевернути догори дном та закутати у ковдру, залишивши до повного охолодження.
Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...
Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні, вона допомагає і готувати страви, і краще їх зберігати. Але чи можна використовувати цей матеріал у популярних нині аерогрилях, передають Патріоти України. Ключові поради з цього приводу дало видання Sl...