Ніжне заварне тісто для вареників та пельменів

Приготуємо тісто, яке не буде приставати до рук, а на смак буде «богемним». Цей рецепт точно стане одним із ваших улюблених, а ваші гості обов‘язково попросять у вас поділитись секретом приготування м‘якого та ніжного тіста, яке просто тане в роті, передають Патріоти України.

Подробиці

Для тіста потрібно:

  • борошно – 280 г
  • молоко – 90 г
  • вода – 90 г
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Змішати воду та молоко в залізній посудині. Додати сіль.
  2. На кухонній плиті довести рідину до кипіння.
  3. Просіяти борошно та зробити в ньому «ямку» (заглиблення). Влити в борошно олію.
  4. Додати до тіста воду та молоко.
  5. Тісто буде дуже гарячим, тому спочатку перемішати його ложкою. Далі замісити руками.
  6. Накрити тісто кришкою та залишити «відпочити» на 20 хвилин.
  7. Поділити на рівні частини тісто. Частину, з якою будемо працювати – забрати. Решту залишити під кришкою.

Цей рецепт підійде для вареників з солоною чи солодкою начинкою, а також для пельменів.

Смачного!

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...