Ніжне заварне тісто для вареників та пельменів

Приготуємо тісто, яке не буде приставати до рук, а на смак буде «богемним». Цей рецепт точно стане одним із ваших улюблених, а ваші гості обов‘язково попросять у вас поділитись секретом приготування м‘якого та ніжного тіста, яке просто тане в роті, передають Патріоти України.

Подробиці

Для тіста потрібно:

  • борошно – 280 г
  • молоко – 90 г
  • вода – 90 г
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Змішати воду та молоко в залізній посудині. Додати сіль.
  2. На кухонній плиті довести рідину до кипіння.
  3. Просіяти борошно та зробити в ньому «ямку» (заглиблення). Влити в борошно олію.
  4. Додати до тіста воду та молоко.
  5. Тісто буде дуже гарячим, тому спочатку перемішати його ложкою. Далі замісити руками.
  6. Накрити тісто кришкою та залишити «відпочити» на 20 хвилин.
  7. Поділити на рівні частини тісто. Частину, з якою будемо працювати – забрати. Решту залишити під кришкою.

Цей рецепт підійде для вареників з солоною чи солодкою начинкою, а також для пельменів.

Смачного!

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...