Ніжне заварне тісто для вареників та пельменів

Приготуємо тісто, яке не буде приставати до рук, а на смак буде «богемним». Цей рецепт точно стане одним із ваших улюблених, а ваші гості обов‘язково попросять у вас поділитись секретом приготування м‘якого та ніжного тіста, яке просто тане в роті, передають Патріоти України.

Подробиці

Для тіста потрібно:

  • борошно – 280 г
  • молоко – 90 г
  • вода – 90 г
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Змішати воду та молоко в залізній посудині. Додати сіль.
  2. На кухонній плиті довести рідину до кипіння.
  3. Просіяти борошно та зробити в ньому «ямку» (заглиблення). Влити в борошно олію.
  4. Додати до тіста воду та молоко.
  5. Тісто буде дуже гарячим, тому спочатку перемішати його ложкою. Далі замісити руками.
  6. Накрити тісто кришкою та залишити «відпочити» на 20 хвилин.
  7. Поділити на рівні частини тісто. Частину, з якою будемо працювати – забрати. Решту залишити під кришкою.

Цей рецепт підійде для вареників з солоною чи солодкою начинкою, а також для пельменів.

Смачного!

Це така смакота! Намазка із сала з зеленню - швидкий рецепт закуски

середа, 19 листопад 2025, 6:42

Сало - це ситно і смачно. А скільки всього цікавого можна приготувати на його основі. Намазка на хліб — улюблена закуска в багатьох сім'ях. Це швидко та зручно. А головне - ситно. Коли дуже хочеться їсти, зробиш такий бутерброд - і готово, передають Па...

Варто знати! Вчені з’ясували, коли найкращий час пити каву для здоров’я серця

вівторок, 18 листопад 2025, 18:11

Дослідники з Тулейнського університету опитали понад 40 000 людей і встановили, що час споживання кави має значення для здоров’я серця, передають Патріоти України. Рекомендації дослідників:. Це обсерваційне дослідження, тож воно не доводить причинно-на...