Ніжний, ароматний і надзвичайно смачний: Рецепт лимонно-сирного кексу

Сир робить цей кекс поживним і корисним, лимон — ароматним і пишним. Ідеальний варіант для дітей, тих, хто не любить сир, але хоче його їсти, і тих, хто любить експерименти на кухні, ділиться Юлія Сімончук.

Інгредієнти:
  • масло — 150 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 180 г;
  • сир кисломолочний — 200 г;
  • борошно — 270 г;
  • розпушувач — 1,5 ч.л.;
  • цедра одного лимона;
  • сіль — дрібка;
  • цукрова пудра — 200 г;
  • сік лимона — 3−4 ст.л.;
  • гаряча вода — 1 ст.л.

Приготування:

Масло кімнатної температури збити з цукром протягом 3−4 хв. Не перестаючи збивати, додати по одному яйця. Додати перетертий сир, сіль, цедру і все перемішати.

Просіяти в рідку масу борошно з розпушувачем, перемішати і викласти в форму, застелену пергаментом або змащену маслом і притрушену борошном. Помістити в розігріту духовку при 170−180 градусах і випікати близько години. Дати охолонути на решітці і полити зверху глазур"ю (змішати пудру з лимонним соком і водою, густину регулювати водою, але маса має бути не рідка). Дати застигнути, і можна нарізати і смакувати.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...