Ніжний, ароматний і надзвичайно смачний: Рецепт лимонно-сирного кексу

Сир робить цей кекс поживним і корисним, лимон — ароматним і пишним. Ідеальний варіант для дітей, тих, хто не любить сир, але хоче його їсти, і тих, хто любить експерименти на кухні, ділиться Юлія Сімончук.

Інгредієнти:
  • масло — 150 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 180 г;
  • сир кисломолочний — 200 г;
  • борошно — 270 г;
  • розпушувач — 1,5 ч.л.;
  • цедра одного лимона;
  • сіль — дрібка;
  • цукрова пудра — 200 г;
  • сік лимона — 3−4 ст.л.;
  • гаряча вода — 1 ст.л.

Приготування:

Масло кімнатної температури збити з цукром протягом 3−4 хв. Не перестаючи збивати, додати по одному яйця. Додати перетертий сир, сіль, цедру і все перемішати.

Просіяти в рідку масу борошно з розпушувачем, перемішати і викласти в форму, застелену пергаментом або змащену маслом і притрушену борошном. Помістити в розігріту духовку при 170−180 градусах і випікати близько години. Дати охолонути на решітці і полити зверху глазур"ю (змішати пудру з лимонним соком і водою, густину регулювати водою, але маса має бути не рідка). Дати застигнути, і можна нарізати і смакувати.

Що буде, якщо зварити м’ясо з банановою шкіркою

п’ятниця, 14 березень 2025, 8:12

Історія походження цього рецепту варіння м’яса невідома, і цілком можливо, що він народився в запалі відчайдушних експериментів. Але вважається, що саме цей інгредієнт дозволяє зварити і смачне м’ясо, і бульйон одночасно, що у звичайних умовах не завжд...

Є секрет! Який продукт зробить засмажену яловичину смачнішою

п’ятниця, 14 березень 2025, 7:12

Страви з яловичини разом з овочами – ідеальний варіант обіду або вечері для будь-якої сім’ї. Крім того, приготувати цю страву не дуже складно, передають Патріоти України. Для приготування знадобиться:. Для початку яловичину слід ретельно промити і нар...