Ніжний омлет зі сметаною та манкою: Ідеальний рецепт смачного перекусу для всієї родини

Ніжний омлет зі сметаною та манкою: рецепт смачного сніданку для всієї родини - today.uaОмлет - найпопулярніша страва на сніданок, яку люблять навіть діти. У кожного є свій улюблений рецепт омлету, але якщо у вас немає зранку багато часу, а потрібно нагодувати всю сім'ю, то найпростіший варіант - класичний варіант омлету, але з додаванням одного незвичайного інгредієнта. Омлет найчастіше готують з молоком, але спробуйте замість молока змішати яйця зі сметаною і манкою. Результат вас порадує, передають Патріоти України.

Омлет зі сметаною виходить ніжнішим і пишним. Страва буквально буде таїти в роті, а манка зробить текстуру омлета більш повітряною. Готувати такий омлет можна як в мультиварці, як на плиті, або сковороді. Начинки для омлету можна вибирати за смаком, як овочеві, так і сирні, або солодкі.

Омлет зі сметаною і манкою

Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт;
  • сметана - 3 ст.л;
  • цукор - щіпка;
  • манна крупа - 2 ст.л. без верху;
  • рослинна олія - для смаження близько 1 ч.л .;
  • сіль за смаком.

У глибоку миску покладіть сметану 15% або 20% жирності, вбийте спочатку жовтки, а потім білки. Найкраще, щоб омлет вийшов пишним, окремо збивати білки і жовтки, а потім їх з'єднувати. Замість сметани можна експериментувати також з топленим молоком.

Збийте вінчиком або міксером яйця зі сметаною, додайте манку і сіль. З манкою важливо не переборщити, щоб омлет не перетворився в кашу. Як відомо, крупа в рази розбухає. Тому перед смаженням залиште омлет на 3-5 хвилин, щоб манка трохи набрякла.

Сковороду поставте на плиту на середній вогонь і добре нагрійте, додавши трохи рослинного або оливкового масла. Для омлету підійде і розтоплене вершкове масло.

Смажте омлет на повільному вогні 2-3 хвилини під закритою кришкою, щоб він добре приготувався і не підгорів. Потім переверніть омлет і залиште на виключеною сковороді на кілька хвилин. Подавати страву можна, загорнувши омлет в рулет, або розрізавши його на чотири частини, посипавши зеленню і сиром.

Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

понеділок, 24 лютий 2025, 12:12

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...

Лише спробуйте! Якщо ви додасте ці інгредієнти до фаршу, пельмені будуть вдвічі соковитіші та смачніші

понеділок, 24 лютий 2025, 11:12

Смачні пельмені — улюблена страва багатьох людей. Звичайно, що основний компонент смаку — це фарш. Тісто має не менше значення, але зауважень до м’ясної складової буває значно більше. Читайте далі, що допоможе зробити його смачним та соковитим, передаю...