Ніжний та ароматний: Рецепт шоколадно-апельсинового пирога "Тигр" на новорічний стіл

Шоколадний пиріг з гарбузом Тигр (Фото: maridol777 / depositphotos)

Пиріг Тигр з гарбуза зі смаком апельсина та шоколаду — це простий рецепт випічки, який підкорить ваші серця. Пиріг виходить ароматним, ніжним та смачним. Простий рецепт пирога з гарбузом ідеально впишеться у перелік страв на новорічному столі 2022 року, зазначають Патріоти України.

Шоколадний пиріг з гарбузом та апельсином "Тигр"

Інгредієнти для гарбузового шару:

  • Гарбузове пюре — 120 г;
  • Апельсиновий сік — 30 г;
  • Апельсин (цедра) — 1 шт;
  • Цукор — 80 г;
  • Рослинна олія — 50 г;
  • Яйце — 1 шт;
  • Пшеничне борошно — 130 г;
  • Розпушувач — 6 г;
  • Сіль — 1 щіпка.

Для шоколадного шару:

  • Кефір — 130 г;
  • Цукор — 80 г;
  • Рослинна олія — 50 г;
  • Яйце — 1 шт;
  • Пшеничне борошно — 100 г;
  • Какао — 30 г;
  • Розпушувач — 6 г;
  • Сіль — 1 щіпка.

Для шоколадної глазурі:

  • Чорний шоколад 50% - 100 г;
  • Молоко — 50 г;
  • Вершкове масло — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо гарбузовий шар. Для цього гарбуз розрізаємо на четвертинки і видаляємо насіння. Під фольгою запікаємо у духовці або варимо до м’якості. З м’якоті робимо пюре.
  2. Гарбузове пюре, апельсиновий сік, цедру від одного апельсина, олію, цукор і яйце перемішуємо до однорідного стану.
  3. Просіюємо борошно, сіль та розпушувач. Перемішуємо до однорідного стану.
  4. Готуємо шоколадний шар. Для цього в чаші змішуємо до однорідного стану кефір, олію, цукор та яйце.
  5. Просіюємо борошно, какао, сіль та розпушувач. Перемішуємо до однорідного стану.
  6. У форму (діаметр 18−19 см) по черзі ложкою викладаємо шари.
  7. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 50−60 хвилин до готовності.
  8. Готуємо шоколадну глазур. Для цього в гаряче молоко та вершкове масло висипаємо подрібнений шоколад з вмістом какао 50%, чекаємо пару хвилин і все перемішуємо до однорідного стану.
  9. Шоколадну глазур наносимо поверх пирога. Смачного!
Джерело: НВ

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...