Пиріг Тигр з гарбуза зі смаком апельсина та шоколаду — це простий рецепт випічки, який підкорить ваші серця. Пиріг виходить ароматним, ніжним та смачним. Простий рецепт пирога з гарбузом ідеально впишеться у перелік страв на новорічному столі 2022 року, зазначають Патріоти України.
Шоколадний пиріг з гарбузом та апельсином "Тигр"
Інгредієнти для гарбузового шару:
- Гарбузове пюре — 120 г;
- Апельсиновий сік — 30 г;
- Апельсин (цедра) — 1 шт;
- Цукор — 80 г;
- Рослинна олія — 50 г;
- Яйце — 1 шт;
- Пшеничне борошно — 130 г;
- Розпушувач — 6 г;
- Сіль — 1 щіпка.
Для шоколадного шару:
- Кефір — 130 г;
- Цукор — 80 г;
- Рослинна олія — 50 г;
- Яйце — 1 шт;
- Пшеничне борошно — 100 г;
- Какао — 30 г;
- Розпушувач — 6 г;
- Сіль — 1 щіпка.
Для шоколадної глазурі:
- Чорний шоколад 50% - 100 г;
- Молоко — 50 г;
- Вершкове масло — 50 г.
Спосіб приготування:
- Готуємо гарбузовий шар. Для цього гарбуз розрізаємо на четвертинки і видаляємо насіння. Під фольгою запікаємо у духовці або варимо до м’якості. З м’якоті робимо пюре.
- Гарбузове пюре, апельсиновий сік, цедру від одного апельсина, олію, цукор і яйце перемішуємо до однорідного стану.
- Просіюємо борошно, сіль та розпушувач. Перемішуємо до однорідного стану.
- Готуємо шоколадний шар. Для цього в чаші змішуємо до однорідного стану кефір, олію, цукор та яйце.
- Просіюємо борошно, какао, сіль та розпушувач. Перемішуємо до однорідного стану.
- У форму (діаметр 18−19 см) по черзі ложкою викладаємо шари.
- Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 50−60 хвилин до готовності.
- Готуємо шоколадну глазур. Для цього в гаряче молоко та вершкове масло висипаємо подрібнений шоколад з вмістом какао 50%, чекаємо пару хвилин і все перемішуємо до однорідного стану.
- Шоколадну глазур наносимо поверх пирога. Смачного!
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...