Ніжний та смачний, як мрія: Рецепт сметанного пирога з ожиною

Відомо, що ожина має протизапальні властивості, зменшує біль при менструаціях і ПМС. Регулярне вживання ожини позитивно позначається на стані шкіри. Звичайно, корисніше вживати ягоди у сирому вигляді, але інколи хочеться побалувати себе солоденьким. Патріоти України пропонують скуштувати пиріг, який багатьом з вас має сподобатися.

Інгредієнти:

  • вершкове масло - 75 гр;
  • яйце - 1 шт;
  • цукор - 150 гр;
  • борошно - 150 гр;
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • ожина - 200 гр;
  • сметана 20% жирності - 200 гр;
  • молоко - 250 мл;
  • ванільна суміш для пудингу - 40 гр.

Вершкове масло розм'якшити, розтерти з 75 грамами цукру. Додати яйце, борошно просіяти з розпушувачем і всипати в масу. Тісто перемішати і зібрати в кулю. Обернути плівкою, прибрати в холодильник на півгодини.

В окрему ємність вилити молоко, додати цукор, що залишився, і суміш для пудингу. Перемішати, додати сметану, злегка збити віночком, щоб прибрати грудочки. Ожину промити, просушити.

Дістати тісто з холодильника, рівномірно розподілити за формою, зробивши бортики. Вилити в тісто сметанну суміш, викласти ягоди. Випікати пиріг в духовці 40-45 хвилин при 180°C.

Якщо постійно хочеться солоного - ось чого не вистачає організму

середа, 29 жовтень 2025, 8:15

Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...