Новий смак з дитинства відомої страви: Рецепт вінегрету з медово-гірчичною заправкою

Кожна господиня має свої рецепти приготування вінегрету. Хтось додає до цього традиційного салату незвичні для нього продукти, хтось не варить, а запікає овочі для вінегрету з травами, хтось додає м'ясний окіст.

Кулінари сайту «Салати Найкращі рецепти» вважають, що медово-гірчична заправка зробить салат незвичайним, і він заграє новим смаком.

Вінегрет з медово-гірчичною заправкою

Продукти
- буряк 300 гр.
- морква 200 гр.
- картопля 300 гр.
- мариновані огірки 200 гр.
- червона цибуля 100 гр.
- біла квасоля консерв. 1 б.
- сіль до смаку
Заправка
- олія 2 ст.л.
- яблучний оцет 2 ч. л.
- рідкий мед 1 ч.л.
- гірчиця у зернах 2 ч.л.
- часник 2 зубчики

Приготування
Буряк, моркву та картоплю відварити, нарізати дрібними кубиками та скласти у салатницю.
Нарізати кубиками мариновані огірки, цибулю, додати їх у салатницю разом з квасолею.

Для заправки змішати олію, оцет, мед, гірчицю та часник, видавлений через прес.

Всі інгредієнти посолити та перемішати, додати заправку та ретельно перемішати ще раз.

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

А ви це знали? Навіщо додавати цукор під час варіння картоплі

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 5:35

Стару картоплю не так легко чистити, вона не така багата на смак, як молода, але все ж є деякі хитрощі, що допоможуть приготувати страву зі старої картоплі так, щоб вона була не гірше молодої, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Додавши у в...