Один незвичайний інгредієнт зробить картопляне пюре неперевершеним - ділимося секретом

Картопляне пюре - це незамінне доповнення до будь-якого святкового столу або повсякденний гарнір до котлет, відбивних. Але навіть таку просту страву можна легко зіпсувати, передають Патріоти України.

Часто вона виходить сірою, а після охолодження перетворюється на один суцільний ком. Тому для того, щоб зробити смак картопляного пюре ідеальним, а текстуру пухкою і ніжною, варто додати один простий інгредієнт – цедру лимона. Ідею приготування картопляного пюре із цедрою лимона опублікувало відоме американське видання INSIDER.Інгредієнти:

  • картопля
  • вершкове масло
  • молоко
  • сіль, перець
  • цедра лимона

Спосіб приготування:1. Картоплю почистити.

2. Розрізати на четвертинки.

3. Покласти у каструлю, залити холодною водою і додати сіль.

4. Довести до кипіння і варити 20 хвилин.

5. Поки картопля вариться, нарізати шматочки масла на кубики і покласти в холодильник.

6. З вареної картоплі злити воду і потовкти овоч.7. Додати холодне вершкове масло. Після охолодження воно не розшарується. Все добре перемішати і прим'яти.

8. Додати тепле молоко і знову добре потовкти.

9. Додати сіль та перець.

11. Після спецій додати цедру одного лимона.

12. Додати зелень за смаком.

А ви це знали? Навіщо змащувати готову випічку солодкими газованими напоями

вівторок, 10 червень 2025, 18:15

Під час і після приготування випічки багато досвідчених господинь роблять дії, які можуть здивувати кулінарів-початківців. Однак ці процедури дають цікаві результати: страва стає красивішою та смачнішою. Одною із таких корисних дій є покриття поверхні ...

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

вівторок, 10 червень 2025, 17:14

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають ...