Омлет по-швейцарськи - секрети приготування ресторанної страви з різними начинками

Пишний омлет на сніданок готують не лише швейцарські господарки для своїх домочадців. Це чудове блюдо з різними начинками подають у ресторанах, де гості можуть замовити смачний омлет із запеченими помідорами, беконом, рибою або сиром, зазначають Патріоти України.

Омлет по-швейцарськи

Інгредієнти на дві порції:

  • 3 курячі яйця
  • 0,5 склянки вершків будь-якої жирності
  • 1 ст. л. борошна
  • Сіль та мелений чорний перець за смаком

Для начинки:

  • 3 помідори
  • 3 смужки бекону
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 2-3 краплі бальзамічного оцту

Спосіб приготування:

Томати очистіть від шкірки, розріжте навпіл і видаліть насіння та сік. Перекладіть помідори на сковороду, полийте оливковою олією, можна присипати щіпкою цукру. Накрийте кришкою та запікайте овочі протягом 4 хвилин на невеликому вогні. Готові томати полийте соєвим соусом та бальзамічним оцтом.Окремо обсмажте бекон на сухій сковороді до рум'яної скоринки. Змішайте бекон із запеченими помідорами.

Яйця збийте з вершками, борошном та спеціями до однорідності. Розігрійте на плиті дві сковороди одночасно, змастіть сумішшю оливкової та вершкового масла. Вилийте на кожну сковороду по половині яєчної суміші. Готуйте під кришкою.

Коли омлет буде готовий, на одну половину коржика викладіть ½ начинки, розрівняйте і накрийте другою частиною омлета. Готуйте ще кілька хвилин під кришкою і можна подавати до столу. Смачного!

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...

Чому в ресторані картополяне пюре смачніше? Шеф-кухарі зізналися, в чому секрет

вівторок, 22 липень 2025, 8:38

Картопляне пюре - страва, яка здається простою, але як тільки ми пробуємо його в ресторані, різниця очевидна. Ніжне, кремове, насичене смаком - і водночас не важке. У чому ж справа, передають Патріоти України. На популярному форумі Reddit кухарі-профес...