Сирна тарілка давно стала одним із основних видів закусок на святковому столі. Однак зазвичай вона подається у вигляді звичайної нарізки 3-4 видів купленого випадково сиру. Пропонуємо відійти від традицій і покласти на тарілку, крім скибочок ементалю, чеддера та дорблю, кілька кубиків маринованого сиру. Будьте певні, що він на тарілці не залежиться, радять Патріоти України.
Приготування маринованого сиру не клопітке, а в результаті ви отримуєте продукт, ідеальний сам по собі, незамінний для канапе і чудовий у салатах, який надає їм неповторного смаку. Крім того, баночка маринованого сиру може стати чудовим подарунком для гурманів-аматорів.
Нарізати сир однаковими кубиками зі стороною 1-1,5 см.
Добре розігріти оливкову олію, не доводячи її до кипіння, і додати нарізаний тонкими пластинками часник та суміш перців горошком.
До 0,5-літрової банки покласти перець чилі та гілочки орегано, чебрецю та розмарину, додати сир та повністю залити його охололим маслом із часником та перцем.
Банку накрити кришкою, помістити до холодильника і витримати щонайменше 24 години.
Крім фети, для маринування використовуйте гауду, бринзу, адигейський або імеретинський сир, маленькі кульки моцарели або будь-який твердий сир із нейтральним смаком.
Разом із сиром до банки можна покласти подрібнену зелень, жменю в'ялених журавлин або нарізаних кружальцями оливок, кільця цибулі, кілька в'ялених помідорів або курагу.
Асортимент приправ для маринування дуже широкий. Сир добре доповнять базилік, майоран, шавлія, м'ята, паприка, кмин, фенхель, коріандр, ягоди ялівцю, лавровий лист, лимонна цедра.
Для надання маринадові нових відтінків використовуйте бальзамічний оцет, лимонний або апельсиновий сік, соєвий соус або мед.
Запашне масло, яке залишилося після маринування, стане в нагоді для заправки овочевих салатів. До речі, заправляючи грецький салат таким маслом, додайте до нього листя салату і мариновану фету.
Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...
Наваристий курячий супчик – це, напевно, одна з найулюбленіших перших страв багатьох українських родин. А ще з курячого м’яса можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Та експерти з безпеки харчування рекомендують не вживати деякі частини курк...