Оригінально і несподівано смачно: Простий рецепт яблучного пирога із шоколадом

Хочете здивувати своїх гостей простим, але дуже смачним десертом? Тоді цей яблучний пиріг ідеально підходить для цього, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 800 гр яблук;
  • 1 столова ложка кориці;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 столова ложка сметани;
  • 100 гр топленого масла;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • борошно;
  • 1 пакет печива (200 гр);
  • 0,5 склянки молока.

Для глазурі:

  • 50 мл вершків;
  • вершкове масло — 50 мл;
  • 50 гр темного шоколаду.

Приготування:

1. Приготувати тісто: яйця збити з цукром, додати топлене масло, сметану і розпушувач. Додати в тісто борошно — воно повинно вийти як на оладки.

2. Подрібніть печиво в крихту, влийте молоко і перемішайте. Отриману масу треба викласти у форму для запікання і розрівняти.

3. Зверху викласти нарізані яблука, посипати їх корицею і залити рідким тістом. Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 40 хвилин.

4. Поки пиріг випікається — готуємо глазур: розігрійте все інгредієнти і добре перемішайте.

Остиглий пиріг прикрашаємо глазур’ю і подаємо на стіл! Смачного!

Як приготувати високі та пишні сирники: ТОП-5 кулінарних хитрощів

вівторок, 13 травень 2025, 8:10

Сирники — вони бажана солодка страва на столі у будній чи вихідний день. І критеріями їх якості є пишність та висота. Не завжди виходять саме такі, як хотілося б. Є кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть раз і назавжди вирішити питання вдалих сирни...

Розставлено крапки над "і": Чи можна пити каву натщесерце

вівторок, 13 травень 2025, 7:22

Видання Real Simple надало практичні поради та надало корисну інформацію, щоб дати відповідь на всі питання стосовно кави натщесерце, яке щодня хвилює тисячі людей, передають Патріоти України. Попри переваги, вживання кави на порожній шлунок — не завжд...