Оригінально і несподівано смачно: Простий рецепт яблучного пирога із шоколадом

Хочете здивувати своїх гостей простим, але дуже смачним десертом? Тоді цей яблучний пиріг ідеально підходить для цього, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 800 гр яблук;
  • 1 столова ложка кориці;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 столова ложка сметани;
  • 100 гр топленого масла;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • борошно;
  • 1 пакет печива (200 гр);
  • 0,5 склянки молока.

Для глазурі:

  • 50 мл вершків;
  • вершкове масло — 50 мл;
  • 50 гр темного шоколаду.

Приготування:

1. Приготувати тісто: яйця збити з цукром, додати топлене масло, сметану і розпушувач. Додати в тісто борошно — воно повинно вийти як на оладки.

2. Подрібніть печиво в крихту, влийте молоко і перемішайте. Отриману масу треба викласти у форму для запікання і розрівняти.

3. Зверху викласти нарізані яблука, посипати їх корицею і залити рідким тістом. Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 40 хвилин.

4. Поки пиріг випікається — готуємо глазур: розігрійте все інгредієнти і добре перемішайте.

Остиглий пиріг прикрашаємо глазур’ю і подаємо на стіл! Смачного!

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...