
Напередодні новорічних та різдвяних свят багато господинь вже почали складати оригінальне меню. Цього разу порадуйте сім'ю чи гостей тортом Поліно з листкового тіста. Патріоти України діляться з вами найпростішим рецептом.
Інгредієнти: листкове бездріжжове тісто (500 г), вершкове масло (350 г), згущене молоко (250 г), коньяк (1 ст. л.), рослинна олія (1 ч. л.), пшеничне борошно (1-2 ст. л.).
Приготування:
Листкове тісто дістаємо заздалегідь з морозилки - воно повинно полежати за кімнатної температури близько 40-60 хвилин. Згущене молоко та вершкове масло також повинні бути не холодними.
Наперед ставимо розігрівати духовку до 220°С.
Присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо на ній пласт тіста товщиною приблизно 0,5 см. За допомогою ножа (краще всього взяти ніж для піци) нарізаємо його вздовж на смужки шириною 1-1,5 см. Важливо щоб їхня довжина була меншою, ніж деко для випічки.
Тим часом деко змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього смужки тіста, відступаючи трохи місця один від одного. Ставимо його в гарячу духовку і випікаємо приблизно 10-15 хвилин - до утворення золотистої скоринки. Перекладаємо заготовки на велику тарілку, щоб вони охололи. Якщо тісто залишилося, проробляємо те саме і випікаємо ще одну порцію.
Для крему беремо вершкове масло і за допомогою міксера збиваємо його, потім додаємо згущене молоко з цукром і трохи коньяку (за бажанням). Продовжуємо збивати доти, доки не вийде пишна однорідна маса.
Декілька смужок тіста залишаємо для декору і приступаємо до складання: на дошку або силіконовий килимок викладаємо 2-3 шари харчової плівки, потім кілька ложок крему, на нього - 5-6 паличок з листкового тіста. Слідом знову шар крему та шар тіста і так далі, поки не закінчиться крем і палички. Скручуємо рулетом, зав'язуємо його з боків і ставимо торт Поліно в холодильник приблизно на 12 годин.
Через зазначений проміжок часу дістаємо торт, знімаємо плівку та викладаємо на блюдо для подачі. Відкладені шматочки тіста подрібнюємо в крихту руками або качалкою, а потім посипаємо торт і злегка притискаємо руками. Подаємо до чаю або кави та насолоджуємося смаком.
М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...
Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...