Оригінально, швидко та смачно: Рецепт листкового торта "Поліно" зі згущеним молоком

Напередодні новорічних та різдвяних свят багато господинь вже почали складати оригінальне меню. Цього разу порадуйте сім'ю чи гостей тортом Поліно з листкового тіста. Патріоти України діляться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: листкове бездріжжове тісто (500 г), вершкове масло (350 г), згущене молоко (250 г), коньяк (1 ст. л.), рослинна олія (1 ч. л.), пшеничне борошно (1-2 ст. л.).

Приготування:

Листкове тісто дістаємо заздалегідь з морозилки - воно повинно полежати за кімнатної температури близько 40-60 хвилин. Згущене молоко та вершкове масло також повинні бути не холодними.

Наперед ставимо розігрівати духовку до 220°С.

Присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо на ній пласт тіста товщиною приблизно 0,5 см. За допомогою ножа (краще всього взяти ніж для піци) нарізаємо його вздовж на смужки шириною 1-1,5 см. Важливо щоб їхня довжина була меншою, ніж деко для випічки.

Тим часом деко змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього смужки тіста, відступаючи трохи місця один від одного. Ставимо його в гарячу духовку і випікаємо приблизно 10-15 хвилин - до утворення золотистої скоринки. Перекладаємо заготовки на велику тарілку, щоб вони охололи. Якщо тісто залишилося, проробляємо те саме і випікаємо ще одну порцію.

Для крему беремо вершкове масло і за допомогою міксера збиваємо його, потім додаємо згущене молоко з цукром і трохи коньяку (за бажанням). Продовжуємо збивати доти, доки не вийде пишна однорідна маса.

Декілька смужок тіста залишаємо для декору і приступаємо до складання: на дошку або силіконовий килимок викладаємо 2-3 шари харчової плівки, потім кілька ложок крему, на нього - 5-6 паличок з листкового тіста. Слідом знову шар крему та шар тіста і так далі, поки не закінчиться крем і палички. Скручуємо рулетом, зав'язуємо його з боків і ставимо торт Поліно в холодильник приблизно на 12 годин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо торт, знімаємо плівку та викладаємо на блюдо для подачі. Відкладені шматочки тіста подрібнюємо в крихту руками або качалкою, а потім посипаємо торт і злегка притискаємо руками. Подаємо до чаю або кави та насолоджуємося смаком.

Джерело: Апостроф

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...

Пити чи не пити молоко дорослим? Експерти розставили крапки над "і"

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:56

Не бракує аргументів за і проти вживання молока в дорослому віці. Чи дійсно це здоровий варіант? Чи будемо ми здорові, якщо будемо регулярно пити молоко? Видання Czytelnia zdrowia зібрало аргументи з кожного боку, щоб відповісти на питання, чи можна пи...