Оригінальний вигляд приємно доповнить чудовий смак: Рецепт печива "Грибочки"

печиво «Грибочки»

Виявляється, грибний сезон може тривати цілий рік, особливо, якщо опеньки, печериці та боровички — це не тільки складова салату, а… печиво «Грибочки». Простота приготування і вражаюча схожість з оригіналом зробили цей вид випічки популярним на довгі роки, пояснює кондитерка Міла Обухова.

Інгрідієнти:

маргарин або масло — 100 гр.
цукор — 100 гр.
сметана — 100 гр.
мед — 50 гр.
жовток від яйця — 1 шт.
борошно — 400 гр.
розпушувач — 1 ч.л.

Білкова глазур:
білок — 1 шт.
цукрова пудра — 200 гр.

сік лимона
шоколадна посипка, мак, фісташка крихта
шоколад — 100 г
олія — 3 ст.л.

Приготування:

М'яке вершкове масло або маргарин збиваємо міксером у мисці з цукром і ванільним цукром до однорідності. Додаємо яєчний жовток кімнатної температури, рідкий мед, сметану і збиваємо до однорідності. Додаємо борошно в 2−3 етапи, розпушувач. Вимішуємо м'яке еластичне тісто і ставимо його в холодильник на 20−30 хвилин, щоб трохи затверділо.

З тіста сформуємо кульки по 20 грамів, розкладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером. Ніжки для майбутніх грибочків мають бути по 15 грамів, розміром з палець, одна сторона вузенька, друга — товстіша.

Випікаємо в духовці при t 160°-180° приблизно 20−25 хвилин.

Для цукрової глазурі білок добре вимішати з цукровою пудрою. У теплих заготовках це важливо: для капелюшків грибочків робимо ножем невеликі поглиблення. В отвір накладаємо трохи цукрову глазур і вклеюємо печиво-ніжку. Залишаємо на столі на годину, щоб вони закріпилися. У залишки цукрової глазурі додаємо сік лимона, беремо силіконовий пензлик, наносимо помадку-глазур на ніжку і на низ шляпки гриба. Вмокаємо ніжку грибочка в шоколадну посипку, мак або фісташкову крихту, що у вас є. Залишаємо на столі для підсихання глазурі, час може зайняти близько двох годин. Шоколад з олію розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Занурити капелюшок грибочка в шоколад. Даємо шоколаду повністю застигнути.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно закривати каструлю кришкою при варінні макаронів

понеділок, 3 березень 2025, 19:12

Закривати каструлю кришкою при варінні макаронів не обов’язково, але є кілька нюансів, передають Патріоти України. Якщо ж хочете трохи прискорити процес, можна частково прикрити каструлю, але залишити щілину для виходу пари.

Це того варте! Що буде, якщо відмовитися від газованої води

понеділок, 3 березень 2025, 18:48

Відмова від газованої води може мати кілька позитивних ефектів на здоров'я, оскільки газовані напої часто містять багато цукру, кислоти та штучних добавок. Ось що може статися, якщо ви відмовитесь від газованої води, передають Патріоти України. Газован...