Смажена картопля повинна мати хрумку скоринку, але при цьому бути м'якою всередині. Не всі господині знають, як досягти ідеальної структури страви. Вона вийде ароматною, апетитною та дуже смачною, якщо використовувати кулінарні хитрощі, передають Патріоти України.
Смажену картоплю не назвеш швидкою стравою. Не можна просто почистити та нарізати овочі, а потім відправити їх на розпечену сковороду. Подрібнену картоплю потрібно кілька разів промити, після чого залишити на 20-30 хвилин у ємності з холодною водою.
Важливо правильно вибрати сорт картоплі. Ті, що швидко розварюються, містять більше крохмалю. Вони ідеально підходять для приготування пюре, а для смаження краще використовувати некрохмалисті сорти.
Вимочену картоплю потрібно обсушити – це легко зробити паперовими рушниками. Використовуйте сковороду з антипригарним покриттям та рафіновану олію. Не потрібно накривати її кришкою - щоб зайва волога могла випаровуватися. Оптимально смажити картоплю на середньому вогні. Але і в цьому випадку можна отримати напівсиру або занадто суху страву.
Під час термічної обробки картоплю часто не потрібно перевертати. Достатньо 3-4 разів за весь період смаження.Ще один секрет від досвідчених кухарів: сіль та перець потрібно додавати тільки в кінці приготування. Інакше смажена картопля вийде м'яко
Гормональний баланс – ключовий аспект здоров'я, який впливає на всі процеси в нашому організмі. Харчові звички є одними з головних чинників, що можуть спричинити або підтримувати гормональний дисбаланс, передають Патріоти України. Те, що ми їмо, не тіл...
Багато гурманів вважають за краще основною стравою готувати не котлети, а шніцелі. М’які, з ароматною рум’яною скоринкою, що просто тануть в роті, передають Патріоти України. Перше, за що їх люблять – це поєднання тонких м’ясних шматочків без прожилок,...