Оселедець під "шубою": Як смачно приготувати улюблену святкову страву без зайвих заморочок

Оселедець під шубою

Кулінари сайту «Профіль» вирішили нагадати, як готувати один з популярних новорічних салатів — оселедець під шубою.

Оселедець під шубою

Продукти оселедець — 1 шт.; картопля — 1 шт.; буряк — 1 шт.; морква — 1 шт.; цибуля ріпчаста — 0,5 шт.; курячі яйця — 3 шт.; майонез — 4 ст. л.; зелень — до смаку; сіль — до смаку.

Приготування

Овочі та яйця краще відварити з вечора.

Оселедець промити, відділити філе, порізати трохи більше, ніж зазвичай.

Покласти кусочки у глибокий салатник.

Очистити овочі, цибулю, яйця. Один жовток відкласти для оздоблення верху.

Цибулю дрібно нарізати й додати до оселедця, перемішати.

Натерти на великій тертці картоплю, моркву, яйця. Останнім — буряк.

Буряк трохи посолити, додати майонез й ретельно перемішати.

Накрити та поставити хвилин на 15−20 у холодильник, щоб овочі трохи остигли.
Перекласти салат у глибоке блюдо, верх прикрасити тертим жовтком та гілочками зелені.

А ви це знали? Для чого господині натирають лимони содою

вівторок, 8 квітень 2025, 16:08

Лимони додають у чай, у тісто пирогів чи тістечок. В ньому безліч корисних для здоров’я речовин. Цитруси зміцнюють імунітет та допомагають від застуди. Чи безпечно використовувати магазинні лимони разом із шкіркою, передають Патріоти України. Магазинні...

Смакота! Простий спосіб приготувати домашній майонез

вівторок, 8 квітень 2025, 11:12

Прихильники здорового способу харчування категорично відмовляються від майонезу, вважаючи його справжнім злом. Якщо говорити про магазинний, в ньому дійсно багато хімічних домішок, калорій. Спробуйте піти іншим шляхом. Приготуйте домашній майонез. Ви з...