Оселедець під "шубою": Як смачно приготувати улюблену святкову страву без зайвих заморочок

Оселедець під шубою

Кулінари сайту «Профіль» вирішили нагадати, як готувати один з популярних новорічних салатів — оселедець під шубою.

Оселедець під шубою

Продукти оселедець — 1 шт.; картопля — 1 шт.; буряк — 1 шт.; морква — 1 шт.; цибуля ріпчаста — 0,5 шт.; курячі яйця — 3 шт.; майонез — 4 ст. л.; зелень — до смаку; сіль — до смаку.

Приготування

Овочі та яйця краще відварити з вечора.

Оселедець промити, відділити філе, порізати трохи більше, ніж зазвичай.

Покласти кусочки у глибокий салатник.

Очистити овочі, цибулю, яйця. Один жовток відкласти для оздоблення верху.

Цибулю дрібно нарізати й додати до оселедця, перемішати.

Натерти на великій тертці картоплю, моркву, яйця. Останнім — буряк.

Буряк трохи посолити, додати майонез й ретельно перемішати.

Накрити та поставити хвилин на 15−20 у холодильник, щоб овочі трохи остигли.
Перекласти салат у глибоке блюдо, верх прикрасити тертим жовтком та гілочками зелені.

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...

Впливають на мозок! Вчені пояснили, чому ми залежні від шкідливих продуктів

субота, 23 серпень 2025, 9:39

Багато хто думає, що потяг до солодощів чи фастфуду - це просто слабкість характеру або відсутність сили волі. Проте науковці доводять: деякі продукти можуть діяти на мозок так само, як наркотики, передають Патріоти України. Вони стимулюють систему вин...