Оселедець під "шубою": Як смачно приготувати улюблену святкову страву без зайвих заморочок

Оселедець під шубою

Кулінари сайту «Профіль» вирішили нагадати, як готувати один з популярних новорічних салатів — оселедець під шубою.

Оселедець під шубою

Продукти оселедець — 1 шт.; картопля — 1 шт.; буряк — 1 шт.; морква — 1 шт.; цибуля ріпчаста — 0,5 шт.; курячі яйця — 3 шт.; майонез — 4 ст. л.; зелень — до смаку; сіль — до смаку.

Приготування

Овочі та яйця краще відварити з вечора.

Оселедець промити, відділити філе, порізати трохи більше, ніж зазвичай.

Покласти кусочки у глибокий салатник.

Очистити овочі, цибулю, яйця. Один жовток відкласти для оздоблення верху.

Цибулю дрібно нарізати й додати до оселедця, перемішати.

Натерти на великій тертці картоплю, моркву, яйця. Останнім — буряк.

Буряк трохи посолити, додати майонез й ретельно перемішати.

Накрити та поставити хвилин на 15−20 у холодильник, щоб овочі трохи остигли.
Перекласти салат у глибоке блюдо, верх прикрасити тертим жовтком та гілочками зелені.

Темний шоколад корисний для серця? Нове дослідження вас здивує

п’ятниця, 12 вересень 2025, 18:16

Темний шоколад давно вважають здоровішою альтернативою солодощам із високим вмістом цукру. Але нове дослідження показує ще одну вагому причину насолоджуватися ним: зниження ризику гіпертонії, передають Патріоти України. Що показало дослідження У дослі...

Це варто знати! Як кава впливає на мозок

п’ятниця, 12 вересень 2025, 12:46

Кава є одним з найпопулярніших й найулюбленіших напоїв у багатьох країнах світу, займаючи лідируючі позиції щодо споживання після води. Вона є частиною культури та традицій, й її щоденне споживання обчислюється мільярдами чашок, передають Патріоти Укра...