
Перші морози не привід відмовлятися від насолоди поласувати ніжним та соковитим стейком. Приємна компанія, курячий стейк та хрусткі сезонні овочі додадуть настрою та навіть здатні врятувати від осінньої хандри, радять Патріоти України.
Рецепт курячого стейка із сезонними овочами
Порцій: 4
Час: 40 хвилин
Інгредієнти:
- 500 грам курячого філе;
- 2 штуки середніх кабачків;
- 300 грам болгарського перцю;
- 1 велика червона цибуля;
- 1 пучок зеленої спаржі;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- 3 чайні ложки приправи до шашлику;
- 100 грам фети;
- 1 чайна ложка зернистої гірчиці;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- 1 столова ложка кленового сиропу.
Приготування:
- Куряче філе необхідно очистити від плівки та розрізати на 4 частини. М’ясо змішати зі спеціями ложкою оливкової олії та відкласти маринуватися.
- Підготуйте овочі: відріжте кінчики спаржі, кабачки наріжте часточками, перець розріжте навпіл, а цибулю кільцями. Змішайте овочі із 2 столовими ложками оливкової олії.
- Викладіть овочі на одну сторону деко, а курку на іншу. Обсмажте м’ясо на грилі 12 – 15 хвилин залежно від розміру шматків, а овочі 10 – 12 хвилин.
- Перед подачею посипати сиром фета і полити соусом з гірчиці, лимонного соку, кленового сиропу і оливкової олії.
В процесі готування котлет фарш доводиться вимішувати. Без цієї дії неможливо обійтись. Більшість господинь роблять це руками. Зрештою, метод є дещо помилковим. Розповідаємо далі, чому так, передають Патріоти України. Руками перемішувати фарш зручно, а...
Кисломолочний сир - один із найпопулярніших продуктів у раціоні багатьох людей. Він багатий на білок, кальцій, фосфор, вітаміни групи B та інші корисні речовини, що сприяють зміцненню кісток, підтримці м’язів та покращенню обміну речовин. Але, попри вс...