Осіннє барбекю вдома: Рецепт ніжного курячого стейку з овочами

Перші морози не привід відмовлятися від насолоди поласувати ніжним та соковитим стейком. Приємна компанія, курячий стейк та хрусткі сезонні овочі додадуть настрою та навіть здатні врятувати від осінньої хандри, радять Патріоти України.

Рецепт курячого стейка із сезонними овочами

Порцій: 4
Час: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 грам курячого філе;
  • 2 штуки середніх кабачків;
  • 300 грам болгарського перцю;
  • 1 велика червона цибуля;
  • 1 пучок зеленої спаржі;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 3 чайні ложки приправи до шашлику;
  • 100 грам фети;
  • 1 чайна ложка зернистої гірчиці;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 1 столова ложка кленового сиропу.

Приготування:

  1. Куряче філе необхідно очистити від плівки та розрізати на 4 частини. М’ясо змішати зі спеціями ложкою оливкової олії та відкласти маринуватися.
  2. Підготуйте овочі: відріжте кінчики спаржі, кабачки наріжте часточками, перець розріжте навпіл, а цибулю кільцями. Змішайте овочі із 2 столовими ложками оливкової олії.
  3. Викладіть овочі на одну сторону деко, а курку на іншу. Обсмажте м’ясо на грилі 12 – 15 хвилин залежно від розміру шматків, а овочі 10 – 12 хвилин.
  4. Перед подачею посипати сиром фета і полити соусом з гірчиці, лимонного соку, кленового сиропу і оливкової олії.

Не робіть помилок! Як і скільки варити опеньки

середа, 12 листопад 2025, 17:30

Опеньки посідають особливе місце серед лісових дарів як одні з найпопулярніших і найулюбленіших грибів для тих, хто збирає їх восени. Їх високо цінують за приємний смак, універсальність у кулінарії та високу поживну цінність. Сезон збору опеньок щороку...

Молоко не для всіх: Кому варто відмовитися від цього продукту

середа, 12 листопад 2025, 8:15

Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...