Осіннє барбекю вдома: Рецепт ніжного курячого стейку з овочами

Перші морози не привід відмовлятися від насолоди поласувати ніжним та соковитим стейком. Приємна компанія, курячий стейк та хрусткі сезонні овочі додадуть настрою та навіть здатні врятувати від осінньої хандри, радять Патріоти України.

Рецепт курячого стейка із сезонними овочами

Порцій: 4
Час: 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 грам курячого філе;
  • 2 штуки середніх кабачків;
  • 300 грам болгарського перцю;
  • 1 велика червона цибуля;
  • 1 пучок зеленої спаржі;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 3 чайні ложки приправи до шашлику;
  • 100 грам фети;
  • 1 чайна ложка зернистої гірчиці;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 1 столова ложка кленового сиропу.

Приготування:

  1. Куряче філе необхідно очистити від плівки та розрізати на 4 частини. М’ясо змішати зі спеціями ложкою оливкової олії та відкласти маринуватися.
  2. Підготуйте овочі: відріжте кінчики спаржі, кабачки наріжте часточками, перець розріжте навпіл, а цибулю кільцями. Змішайте овочі із 2 столовими ложками оливкової олії.
  3. Викладіть овочі на одну сторону деко, а курку на іншу. Обсмажте м’ясо на грилі 12 – 15 хвилин залежно від розміру шматків, а овочі 10 – 12 хвилин.
  4. Перед подачею посипати сиром фета і полити соусом з гірчиці, лимонного соку, кленового сиропу і оливкової олії.

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...

Секрет досвідчених господинь! Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:09

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання, передають Патріоти України. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне...