Осінній рецепт: Пиріг із виноградом і яблуками

Осінь тішить достатком фруктів, що дають можливість робити гарні бюджетні, сезонні десерти та випічки.

Особливо популярна випічка з яблуками. Пироги і пиріжки з яблуками завжди виходять неймовірно запашні і дуже смачні. Якщо ж в начинку додати цілі ягоди винограду, пиріг набуде ще приємніший смак і соковитість, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки борошна
  • 200 г сиру
  • 200 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 2 яблука
  • 150 г винограду

Приготування

Яйця збити з цукром в міцну піну.

До яєчної маси додати сметану і сир і продовжити збивання.

Потім всипати просіяне борошно з розпушувачем і збивати до отримання однорідної маси, після чого влити тепле розтоплене вершкове масло і ще раз збити.

Наприкінці ввести цілі ягоди винограду і акуратно перемішати.

Приготоване тісто викласти в застелену пергаментом форму. По всій поверхні розкласти шматочки очищених яблук.

Випікати при 180°С близько 40 хвилин.

На замітку

Поверхня охололого пирога за бажання притрусіть цукровою пудрою і прикрасьте виноградом.

Яблука переважно використовувати кисло-солодкі, а виноград — без кісточок.

Разом із виноградом в тісто можна додати подрібнені горіхи.

Виноград можна замінити на будь-які ягоди або вишню.

Можна сміливо їсти, коли худнете! Які продукти практично не містять калорій

четвер, 5 червень 2025, 18:38

Продукти, що практично не містять калорій (часто називають "негативно калорійними", хоча це не зовсім науково), зазвичай мають дуже низьку енергетичну цінність і складаються переважно з води, клітковини та мікроелементів, передають Патріоти України. Ос...

А ви це знали? Яку помилку роблять господині при замочуванні хлібу для котлет

четвер, 5 червень 2025, 18:09

У цьому питанні все залежить від того, про хліб якої свіжості йдеться. Економні господині не замочують свіжий хліб, а перекручують через м’ясорубку, щоби не переводити продукт і не викидати скоринки, передають Патріоти України. А якщо пропустити свіжий...