Осінній рецепт: Пиріг із виноградом і яблуками

Осінь тішить достатком фруктів, що дають можливість робити гарні бюджетні, сезонні десерти та випічки.

Особливо популярна випічка з яблуками. Пироги і пиріжки з яблуками завжди виходять неймовірно запашні і дуже смачні. Якщо ж в начинку додати цілі ягоди винограду, пиріг набуде ще приємніший смак і соковитість, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки борошна
  • 200 г сиру
  • 200 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 2 яблука
  • 150 г винограду

Приготування

Яйця збити з цукром в міцну піну.

До яєчної маси додати сметану і сир і продовжити збивання.

Потім всипати просіяне борошно з розпушувачем і збивати до отримання однорідної маси, після чого влити тепле розтоплене вершкове масло і ще раз збити.

Наприкінці ввести цілі ягоди винограду і акуратно перемішати.

Приготоване тісто викласти в застелену пергаментом форму. По всій поверхні розкласти шматочки очищених яблук.

Випікати при 180°С близько 40 хвилин.

На замітку

Поверхня охололого пирога за бажання притрусіть цукровою пудрою і прикрасьте виноградом.

Яблука переважно використовувати кисло-солодкі, а виноград — без кісточок.

Разом із виноградом в тісто можна додати подрібнені горіхи.

Виноград можна замінити на будь-які ягоди або вишню.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...