Особливо ніжні й соковиті: Рецепт апетитних фрикадельок по-грецьки із йогуртовим соусом

Усіма улюблені фрикадельки стають здоровішими! Такі соковиті, ніжні, і такі прості у приготуванні зазначають Патріоти України.

Не забудьте полити їх грецьким соусом дзадзики!Його готують з грецького йогурту, свіжих огірків, спецій та з додаванням оливкової олії. Пропонуємо вам спробувати його з фрикадельками, запеченими в духовці.

Рецепт запечених фрикадельок з соусом дзадзики

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 6


Приготування:

  1. Для приготування соусу змішайте грецький йогурт, нарізаний дрібними кубиками огірок, вичавлений часник, подрібнений кріп, лимонний сік, цедру лимона і м’яту. Присмачте соус сіллю і перцем.
  2. Полийте дзадзики оливковою олією. Поставте в холодильник щонайменше на 10 хвилин, щоб смаки з'єдналися.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть олією форму для випікання.
  4. У великій мисці змішайте мелену індичку, панірувальні сухарі, подрібнену цибулю та часник, яєчні жовтки, цедру лимона, орегано, кмин, сіль і перець.
  5. Перемішайте фарш до однорідності. Сформуйте фрикадельки розміром з волоський горіх. У вас вийде близько 18 – 20 штук.
  6. Помістіть фрикадельки на де і запікайте 18 – 20 хвилин.
  7. Подавайте страву з соусом дзадзики, прикрасивши (за бажанням) кропом і лимонною цедрою. Смачного!

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...