Усіма улюблені фрикадельки стають здоровішими! Такі соковиті, ніжні, і такі прості у приготуванні зазначають Патріоти України.
Не забудьте полити їх грецьким соусом дзадзики!Його готують з грецького йогурту, свіжих огірків, спецій та з додаванням оливкової олії. Пропонуємо вам спробувати його з фрикадельками, запеченими в духовці.
Рецепт запечених фрикадельок з соусом дзадзики
Час: 40 хвилин
Порції: 6
Приготування:
Для приготування соусу змішайте грецький йогурт, нарізаний дрібними кубиками огірок, вичавлений часник, подрібнений кріп, лимонний сік, цедру лимона і м’яту. Присмачте соус сіллю і перцем.
Полийте дзадзики оливковою олією. Поставте в холодильник щонайменше на 10 хвилин, щоб смаки з'єдналися.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть олією форму для випікання.
У великій мисці змішайте мелену індичку, панірувальні сухарі, подрібнену цибулю та часник, яєчні жовтки, цедру лимона, орегано, кмин, сіль і перець.
Перемішайте фарш до однорідності. Сформуйте фрикадельки розміром з волоський горіх. У вас вийде близько 18 – 20 штук.
Помістіть фрикадельки на де і запікайте 18 – 20 хвилин.
Подавайте страву з соусом дзадзики, прикрасивши (за бажанням) кропом і лимонною цедрою. Смачного!
Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...