Смачний, простий, бюджетний, із натуральних продуктів! Десерт з кефіру та желатину – це легке ніжне желе на основі двох молочних продуктів із шоколадним печивом. Готується на раз-два-три, але потрібен час для застигання, передають Патріоти України.
Спочатку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Молочні продукти вибирайте якісні, жирність може бути будь-якою, тільки враховуйте, що від цього залежатиме калорійність страви. Кількість цукру можете збільшувати або зменшувати на свій смак.
Желатин замочіть у 40 мл холодної води та залиште набухати на 10 хвилин. Потім желатин розчиніть на повільному вогні не доводячи до кипіння, інакше тоді желатин втратить свої желюючі властивості.
У мисці з’єднайте кефір, сметану, цукор та ванільний цукор. Збийте масу міксером на низьких обертах приблизно 3 хвилини. Маса вийде не густа, з безліччю дрібних повітряних бульбашок.
Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте желатин. Збивайте все ще приблизно 3 хвилини. Суміш залишиться такою ж рідкою.
Розлийте суміш по креманках або стаканчиках. Поставте десерт у холодильник на 1-2 години до застигання. За цей час маса стане щільнішою.
Поки десерт желюється, печиво “Орео” розламайте на шматочки. «Орео» можете замінити на будь-яке інше печиво на свій смак.
Коли десерт схопиться, посипте його зверху подрібненим печивом.
За бажанням додайте в десерт свіжі або заморожені ягоди і м’яту.
Смачного!
Продукти, що практично не містять калорій (часто називають "негативно калорійними", хоча це не зовсім науково), зазвичай мають дуже низьку енергетичну цінність і складаються переважно з води, клітковини та мікроелементів, передають Патріоти України. Ос...
У цьому питанні все залежить від того, про хліб якої свіжості йдеться. Економні господині не замочують свіжий хліб, а перекручують через м’ясорубку, щоби не переводити продукт і не викидати скоринки, передають Патріоти України. А якщо пропустити свіжий...