Особливо смакує дітям: Корисний десерт з кефіру і желатину

Смачний, простий, бюджетний, із натуральних продуктів! Десерт з кефіру та желатину – це легке ніжне желе на основі двох молочних продуктів із шоколадним печивом. Готується на раз-два-три, але потрібен час для застигання, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Кефір -500 мл
  • Сметана або несолодкий йогурт -200 гр
  • Печиво (Орео) 100 гр
  • Цукор 60 гр
  • Вода 40 мл
  • Желатин 1 стол. л.
  • Ванільний цукор 1 чайн. л

Покрокове приготування:

Спочатку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Молочні продукти вибирайте якісні, жирність може бути будь-якою, тільки враховуйте, що від цього залежатиме калорійність страви. Кількість цукру можете збільшувати або зменшувати на свій смак.

Желатин замочіть у 40 мл холодної води та залиште набухати на 10 хвилин. Потім желатин розчиніть на повільному вогні не доводячи до кипіння, інакше тоді желатин втратить свої желюючі властивості.

У мисці з’єднайте кефір, сметану, цукор та ванільний цукор. Збийте масу міксером на низьких обертах приблизно 3 хвилини. Маса вийде не густа, з безліччю дрібних повітряних бульбашок.

Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте желатин. Збивайте все ще приблизно 3 хвилини. Суміш залишиться такою ж рідкою.

Розлийте суміш по креманках або стаканчиках. Поставте десерт у холодильник на 1-2 години до застигання. За цей час маса стане щільнішою.

Поки десерт желюється, печиво “Орео” розламайте на шматочки. «Орео» можете замінити на будь-яке інше печиво на свій смак.

Коли десерт схопиться, посипте його зверху подрібненим печивом.

За бажанням додайте в десерт свіжі або заморожені ягоди і м’яту.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що зробити, щоб млинці не ставали гумовими

п’ятниця, 27 червень 2025, 8:15

Простий трюк з білком і жовтком дозволить приготувати ідеальні млинці, які не стануть гумовими. Багато кулінарів або не знають про це, або забувають, або просто лінуються застосовувати цей трюк, але в результаті страждає якість страви, передають Патріо...

А ви це знали? Навіщо професійні кулінари додають сіль в каву, а горіхи в окроп

п’ятниця, 27 червень 2025, 7:12

Кулінарні хитрощі покликані вирішити відразу кілька питань: прискорити приготування страв, розкрити їх смак по-новому, полегшити рутинні процеси і заощадити. Професійні кухарі назвали кілька корисних кулінарних секретів, які будуть цінними і на звичайн...