Особливо соковиті: Рецепт відбивних по-польськи у маринаді та паніруванні

У польській кухні однією з найвідоміших страв є відбивні, які за технологією приготування істотно відрізняються від наших. Справа у тому, що перед смаженням м`ясо проходить цілу підготовку: спершу його маринують у молочному маринаді, після чого ретельно панірують у борошні, яйцях та сухарях. Такі відбивні виходять надзвичайно ніжними, просоченими та з дуже хрусткою скоринкою. Рецептом відбивних по-польськи поділилася фудблогерка Юлія Микулич (yulia_mikulich) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинина 700 г

Маринад:

  • молоко – 300 мл
  • цибуля ріпчаста – 150 г
  • часник – 1-2 зубчики
  • сіль, перець

Панірування:

  • яйця – 2 шт.
  • молоко з маринаду – 50 мл
  • панірувальні сухарі
  • пшеничне борошно

Спосіб приготування:

1. Маринад. Молоко налити у глибоку місткість.

2. Порізати цибулю та додати до молока.

3. Пропустити часник через прес. Посолити та поперчити. Перемішати.

4. М`ясо порізати та відбити гладкою частиною молотка.

5. Опустити м`ясо в маринад і залишити на 1 годину.

6. Яйця збити до однорідності. Посолити та поперчити.

7. Налити до яєць молоко, в якому маринувалось м`ясо.

8. Насипати сухарі та борошно в окремі тарілки.

9. Обкачати м`ясо у борошні, потім – у яйці та сухарях. Посмажити відбивні.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...