Відварена картопля – ситний та улюблений багатьма гарнір, який відмінно поєднується з будь-якими іншими стравами, приготованими з курки, м’яса чи риби. Проте всі сорти цього овоча по-різному поводяться, опинившись у каструлі, і на виході ви можете отримати щось, що віддалено нагадує пюре, ніж круглі та міцні картоплини, передають Патріоти України.
Варена картопля, що розвалилася, – хоч і як і раніше смачна, але вельми неапетитна страва. А в тих випадках, коли потрібні виключно міцні картопляні бульби, наприклад, як інгредієнт для салату, таке “відкриття” під кришкою каструлі здатне зіпсувати всю страву.
Щоб при варінні цього овоча не виникло конфузу, досвідчені господині призвичаїлися використовувати лимон. Досить додати скибочку цього кислого фрукта в процесі варіння, і картопля не розвалюватиметься навіть у тому випадку, якщо ви забули зняти її вчасно з плити.
При цьому не варто побоюватися, що гарнір придбає лимонний присмак – картопля на смак буде такою самою, як і без додавання лимона. До речі, цей фрукт можна замінити невеликою кількістю оцту або зовсім опустити в каструлю з киплячою водою пару скибочок солоного огірка.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...