От у чому секрет! Що потрібно додати, щоб вийшли пишні сирники

Щоб приготувати справді пишні сирники із сиру, потрібно знати кулінарні секрети наших бабусь, передають Патріоти України.

Найчастіше сирники прилипають до сковорідки, горять та розвалюються.

Подробиці

А щоб такого не було, спробуйте приготувати сирники за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир – 450 грамів.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 10 ложок.
  • Сода – ½ ложки.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Оцет – ½ ложки.
  • 1 щіпка солі та ваніліну.

Як приготувати

Викладіть кисломолочний сир у глибоку миску, вбийте яйця, перемішайте.

Всипте цукор і погашену оцтом соду.

Додайте ванілін і знову перемішайте так, щоб тісто вийшло однорідним.

Всипте в тісто просіяне борошно.

Додайте в тісто терту цедру лимона, перемішайте.

Присипте борошном обробну дошку і обваляйте сирники у ній. На один сирник потрібно дві ложки тіста. Скачуйте кульку, а потім ложкою формуйте млинець.

Розігрійте на сковороді олію, викладіть сирники та обсмажуйте їх на середньому вогні з двох сторін до зарум’янювання.

Не відходьте від плити, щоб сирники не згоріли.

Не відірватися! Як запекти картоплю для святкового столу

середа, 7 травень 2025, 8:13

Набридло подавати пюре з котлетами на святковий стіл? Спробуйте запекти картоплю-гармошку. Це не тільки дуже смачно, а й більш корисно, ніж тушкована чи смажена в олії картопля. Виглядає на святковому столі оригінально, передають Патріоти України. Голо...

Смакота! Сирники з маком – ідея страви на сніданок

середа, 7 травень 2025, 7:13

Сирники часто готують на сніданок. Це проста та смачна страва. Але треба вміти її готувати. Буває, що сирники розвалюються, не пропікаються або виходять сухі. Спробуйте спекти сирники за цим рецептом. Вони мають вийти ніжні на смак та з ароматом ванілі...