Оцінять всі! Дуже апетитна запіканка з фаршем з лаваша - лише спробуйте приготувати

Така страву приготувати дуже легко. Запіканку робити будемо з лавашем і свинячим фаршем. Також для неї готується заливка. Швидко, просто і мега-апетитно. У ній дуже вдале поєднання смаків, яке не залишить байдужим нікого. Всім рекомендую спробувати і розбавити своє меню новими смаками, зазначають Патріоти України.

Необхідні інгредієнти

  • 500 гр свинячого фаршу
  • 1 ріпчаста цибуля
  • кріп за смаком
  • 3 лаваша
  • 2 помідори
  • 3 яйця
  • 200 мл сметани
  • 1 столова ложка гірчиці
  • соняшникова олія за смаком
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 150 гр твердого сиру

В першу чергу очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо її. Після чого відправляємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії обсмажуватися до золотистого кольору.

Після закінчення потрібного часу додаємо фарш і продовжуємо процес смаження до його готовності. При цьому потрібно періодично помішувати.

По закінченню процесу солимо і перчимо до смаку. Також додаємо дрібно нарізаний кріп і добре перемішуємо.

Беремося за приготування заливки. Для цього в окрему ємність відправляємо яйця, сметану, гірчицю і дрібку солі. Збиваємо все трохи.

Потім розкладаємо лаваш і на кожен лист рівними частинами розміщуємо фарш. Розрівнюємо його.

Помідори нарізаємо кружечками і укладаємо їх поверх. Тепер звертаємо в рулети і кожен нарізаємо на три частини.

Беремо форму для випічки і змащуємо її маслом. Потім укладаємо заготовки щільно один до одного.

Після чого поверх виливаємо заливку і посипаємо сиром, попередньо натертим на дрібній фракції терки.

Відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25 хвилин.

Після закінчення потрібного часу запіканка готова і її можна подавати, нарізавши порційними шматочками.

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...