Оцінять всі! Дуже апетитна запіканка з фаршем з лаваша - лише спробуйте приготувати

Така страву приготувати дуже легко. Запіканку робити будемо з лавашем і свинячим фаршем. Також для неї готується заливка. Швидко, просто і мега-апетитно. У ній дуже вдале поєднання смаків, яке не залишить байдужим нікого. Всім рекомендую спробувати і розбавити своє меню новими смаками, зазначають Патріоти України.

Необхідні інгредієнти

  • 500 гр свинячого фаршу
  • 1 ріпчаста цибуля
  • кріп за смаком
  • 3 лаваша
  • 2 помідори
  • 3 яйця
  • 200 мл сметани
  • 1 столова ложка гірчиці
  • соняшникова олія за смаком
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 150 гр твердого сиру

В першу чергу очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо її. Після чого відправляємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії обсмажуватися до золотистого кольору.

Після закінчення потрібного часу додаємо фарш і продовжуємо процес смаження до його готовності. При цьому потрібно періодично помішувати.

По закінченню процесу солимо і перчимо до смаку. Також додаємо дрібно нарізаний кріп і добре перемішуємо.

Беремося за приготування заливки. Для цього в окрему ємність відправляємо яйця, сметану, гірчицю і дрібку солі. Збиваємо все трохи.

Потім розкладаємо лаваш і на кожен лист рівними частинами розміщуємо фарш. Розрівнюємо його.

Помідори нарізаємо кружечками і укладаємо їх поверх. Тепер звертаємо в рулети і кожен нарізаємо на три частини.

Беремо форму для випічки і змащуємо її маслом. Потім укладаємо заготовки щільно один до одного.

Після чого поверх виливаємо заливку і посипаємо сиром, попередньо натертим на дрібній фракції терки.

Відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25 хвилин.

Після закінчення потрібного часу запіканка готова і її можна подавати, нарізавши порційними шматочками.

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...