Оцінять всі! Яблучний пиріг із листкового тіста

Якщо хочете, щоб на десерт було дуже яблучно, то біжіть у магазин по листкове бездріжджове тісто і готуйте за швидким рецептом пиріг, передають Патріоти України.

Подробиці

1 кілограм осінніх яблук треба помити, порізати кубиками. Додати 100 г цукру та 10 г кориці, перемішати гарненько.

На сковорідку відправте 100 г вершкового масла, розігрійте і викладіть яйця з цукром та корицею. Протягом 5-7 хвилин тушкуйте, іноді перемішуючи, щоб цукор не пристав.

У склянці змішайте 1 ч.л. крохмалю з 100 мл води. Додайте рідину в сковорідку. Яблучний сік почне густіти, так і треба. Через хвилин 5 можна вимикати.

У форму викладіть лист тіста, поверх нього всю начинку, зверху зробіть сіточку або накрийте шматком тіста і зробіть надрізи для рівномірного випікання пирога.

Зверху змастіть яйцем для гарного золотого кольору.

Випікайте 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

Смакуйте!

Варто знати! Вчені з’ясували, коли найкращий час пити каву для здоров’я серця

вівторок, 18 листопад 2025, 18:11

Дослідники з Тулейнського університету опитали понад 40 000 людей і встановили, що час споживання кави має значення для здоров’я серця, передають Патріоти України. Рекомендації дослідників:. Це обсерваційне дослідження, тож воно не доводить причинно-на...

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...