Оцінять всі! Як приготувати омлет ідеально пишним та смачним

Омлет – це одна з найпопулярніших страв, яку подають до сніданку. Вважається, що в класичному рецепті присутні лише трохи збиті яйця, які смажаться на вершковому маслі. Однак згодом господині почали додавати різні додаткові інгредієнти, щоб покращити смак омлету, передають Патріоти України.

Подробиці

Деякі додають у яєчну масу молоко та зелень, хтось воліє використовувати печериці або шинку. Але при цьому багато кулінарів згодні з тим, що ця страва обов’язково має бути пишною. Досягти необхідного ефекту виходить не у всіх, тут потрібно знати кілька секретів.

Насамперед кулінари відзначають, що ідеальна маса виходить у тому випадку, коли яйця змішуються віночком, а не міксером.

Якщо хочеться, щоб омлет більше нагадував по консистенції суфле, то спочатку треба окремо збити білки, а потім жовтки, а потім з’єднати ці дві маси. Також слід враховувати, що надлишок рідини негативно відбивається на блюді. Не варто переборщувати із молоком..

Будь-який омлет готується під кришкою. Спочатку вогонь має бути великим. Як тільки маса почне підніматися, вогонь слід зробити слабким. Трохи борошна чи манки зроблять страву щільнішою. Достатньо взяти лише півтори чайної ложки одного з цих продуктів на 4 яйця.

Звичайний перекус, який знижує холестерин і покращує здоров’я кишківника - нове дослідження вражає

неділя, 10 серпень 2025, 6:45

Нове клінічне дослідження довело: всього жменька мигдалю щодня може суттєво покращити ваш метаболічний стан - і без набору зайвої ваги. Серед виявлених ефектів: зниження поганого холестерину, зменшення запалення в кишківнику та підвищення рівня вітамін...

Дві каші української кухні увійшли до рейтингу 50-ти найсмачніших у світі

субота, 9 серпень 2025, 18:25

Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...