Оцінять всі! Як приготувати смачне печиво з шоколадними краплями за 10 хвилин

Всі ми з дитинства полюбляємо їсти печиво до чаю. Особливо до смаку домашнє печиво холодного зимового вечора. За вікном сніг та хуртовина, а ви зігріваєтесь й смакуєте домашні печеньки, передають Патріоти України.

Подробиці

Рецептів домашнього печива доволі багато, у кожної дбайливої господині – свій, особливий, який люблять усі. Пропонуємо вам рецепт печива з шматочками шоколаду – простого та дуже смачного.

Складові:

  • 100 г якісного вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 150 г борошна;
  • 1 столова ложка згущеного молока;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 100 г термостійких шоколадних крапель (можна замінити шоколадною крихтою);
  • щіпка ваніліну.

Вершкове масло з’єднайте з цукром і гарно збийте міксером. Змішайте розпушувач з борошном. Додайте згущене молоко, шоколадні краплі, або подрібнену в крихту шоколадку, та ванілін. Гарно вимісіть тісто. Розділіть його на шматочки, завбільшки як волоський горіх. Скачайте їх в кульку а потім приплюсніть.

Викладіть печиво на деко, на відстані 5 сантимерів одне від одного. Розігрійте до 160 градусів електричну духову шафу та випечіть печиво з конвекцією протягом 20-25 хвилин. Якщо ви будете випікати у газовій духовій шафі, температура має бути 180 градусів.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...