Оцінять всі! Як швидко приготувати смачне сало у прянощах

Сало для багатьох є улюбленим продуктом харчування, здатним швидко вгамувати голод, відновити сили та покращити стан здоров’я. Для українців сало – національний продукт, який залюбки всі ми майже щодня споживаємо, передають Патріоти України.

Рецептів якісного засолювання існує чимало, тому досвідчені господині намагаються експериментувати на кухні: адже завжди хочеться здивувати членів родини та гостей оригінальною стравою.

Подробиці

Наприклад, можна спробувати подати неймовірно смачне та ніжне сало у прянощах.

Як приготувати апетитну закуску.

Перелік продуктів

  • 1,5 кг якісного сала (краще домашнього);
  • три головки часнику для пікантності;
  • літр окропу;
  • 200 г звичайної кам’яної солі;
  • дві маленькі ложки суміші перців та копченої паприки;
  • кілька лаврових листочків.

Як готувати

Спочатку варто зайнятись підготовкою нашого апетитного розсолу. Для цього рецепту часник не потрібно пропускати через прес або рубати ножем: краще подрібнити продукт на слайси середнього розміру.

Вводимо до часнику вказану кількість солі, додаємо прянощі.

З’єднуємо компоненти окропом і обережно перемішуємо.

Сало варто поділити на порційні шматки середнього розміру. Вибираємо каструлю для приготування, кладемо лавровий лист, потім сало і вливаємо отриманий маринад.

Прикриваємо сало тарілкою і притискаємо чимось важким. Сало має постояти за кімнатної температури добу. Потім забираємо важкий предмет, перемішуємо розсіл і використовуємо звичайну кришку.

Відправляємо продукт у холодніше місце на 3 дні. Раз на день потрібно помішувати розсіл із салом.

Наприкінці готування прибираємо сало з маринаду, позбавляємося надлишку вологи за допомогою серветки або паперового рушника. Все ви можете смакувати.

Таке сало краще обгорнути харчовою плівкою та зберігати у морозилці.Сало для багатьох є улюбленим продуктом харчування, здатним швидко вгамувати голод, відновити сили та покращити стан здоров’я. Для українців сало – національний продукт, який залюбки всі ми майже щодня споживаємо.

Рецептів якісного засолювання існує чимало, тому досвідчені господині намагаються експериментувати на кухні: адже завжди хочеться здивувати членів родини та гостей оригінальною стравою.

Подробиці

Наприклад, можна спробувати подати неймовірно смачне та ніжне сало у прянощах.

Як приготувати апетитну закуску.

Перелік продуктів

  • 1,5 кг якісного сала (краще домашнього);
  • три головки часнику для пікантності;
  • літр окропу;
  • 200 г звичайної кам’яної солі;
  • дві маленькі ложки суміші перців та копченої паприки;
  • кілька лаврових листочків.

Як готувати

Спочатку варто зайнятись підготовкою нашого апетитного розсолу. Для цього рецепту часник не потрібно пропускати через прес або рубати ножем: краще подрібнити продукт на слайси середнього розміру.

Вводимо до часнику вказану кількість солі, додаємо прянощі.

З’єднуємо компоненти окропом і обережно перемішуємо.

Сало варто поділити на порційні шматки середнього розміру. Вибираємо каструлю для приготування, кладемо лавровий лист, потім сало і вливаємо отриманий маринад.

Прикриваємо сало тарілкою і притискаємо чимось важким. Сало має постояти за кімнатної температури добу. Потім забираємо важкий предмет, перемішуємо розсіл і використовуємо звичайну кришку.

Відправляємо продукт у холодніше місце на 3 дні. Раз на день потрібно помішувати розсіл із салом.

Наприкінці готування прибираємо сало з маринаду, позбавляємося надлишку вологи за допомогою серветки або паперового рушника. Все ви можете смакувати.

Таке сало краще обгорнути харчовою плівкою та зберігати у морозилці.

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...