Оцінять всі! Як з картоплі та курки приготувати смачну страву для всієї родини

Цю страву господині готують на будь-який випадок: і на святковий стіл, і до звичайного сімейного обіду чи вечері. Таку страву оцінять усі і навіть попросять добавки. Готується воно легко, а продукти найдоступніші, передають Патріоти України.

Інгредієнти (для форми 26-28 см):

  • філе курки (індички) – 0,5 кг;
  • картопля – 0,5 кг;
  • помідори – 1-2 штуки;
  • сир (за бажанням);
  • вершки (10%) – 80-100 мл;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • сметана – 2 столові ложки;
  • сіль.

Для маринаду:

  • паприка (солодка), часник (сушений), кріп (сушений) – по 1 чайній ложці;
  • сіль – ½ чайної ложки;
  • майонез – 2 столові ложки.

Покрокове приготування

  • Філе курки (індички) нарізають кубиками. Додають паприку, часник, кріп, сіль та майонез. Інгредієнти перемішують та залишають маринуватися на 15 хв.
  • Форму змащують олією і укладають картопля кружальцями. Зверху кладуть філе курки (індички).
  • Далі готують заливку: змішують яйця, сметану, вершки та сіль. Інгредієнти перемішують до однорідності та заливають у форму.
  • Викладають кружальцями помідори та, за бажанням, посипають тертим сиром. Все це накривають фольгою і відправляють запікатися в духовку на 60 хв. за температури 180 градусів.
  • Через годину фольгу прибирають та запікають ще 15 хв., але температуру збільшують до 200 градусів.
  • Страву прикрашають свіжою зеленню та подають до столу.

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...