Оцінять всі! Як засолити червону рибу вдома швидко та смачно

Червона риба може прикрасити будь-який святковий стіл, до того ж, її вживання в їжу в осінньо-зимовий період допомагає підтримувати норму вітаміну D в організмі. Досвідчені господині помітили, що набагато дешевше засолити червону рибу вдома, аніж купувати готове філе у магазині, передають Патріоти України.

Подробиці

Пропонуємо до приготування найапетитніший рецепт маринаду для лососевих.

Для приготування потрібно:

  • червона риба (філе) – 1 кг;
  • сіль (велика) – 4 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • цедра одного лимона;
  • свіжий кріп – 20 гр;
  • коньяк – 0,5-1 ст. л.

Як готувати

Обробіть рибу. Це може бути горбуша, семга, форель. Зручніше відразу готувати філе, причому середнього розміру. Змішайте сіль та цукор і натріть рибу цією сумішшю. Так само робимо з подрібненою лимонною цедрою і дрібно порізаним кропом.

Натерши рибу сумішшю спецій, покладіть її в контейнер або миску і полийте коньяком. Накрийте кришкою (плівкою), але так, щоб залишався доступ повітря. Поставте заготовку в холодильник. Слабосолона риба буде готова через 5 годин. Повністю просолена риба вийде за 12 годин. Смачного!

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Які продукти категорично не можна зберігати у холодильнику

четвер, 18 грудень 2025, 6:42

Холодильник часто сприймається як універсальне місце для зберігання будь-яких продуктів. Насправді частина їжі в холоді псується швидше або втрачає смак і текстуру. Неправильне зберігання також створює зайве навантаження на техніку через вологу та стор...

Несподіваний ефект! Вчені заявили, що кава підвищує гостроту зору

середа, 17 грудень 2025, 13:10

Чашка ароматної кави вранці для багатьох людей є одним з перевірених способів розпочати день. Вчені виявили, що кофеїн покращує пильність та реакцію, передають Патріоти України. Крім того, у дослідженнях канадських вчених йдеться про те, що кофеїн спри...