
Червона риба може прикрасити будь-який святковий стіл, до того ж, її вживання в їжу в осінньо-зимовий період допомагає підтримувати норму вітаміну D в організмі. Досвідчені господині помітили, що набагато дешевше засолити червону рибу вдома, аніж купувати готове філе у магазині, передають Патріоти України.
Пропонуємо до приготування найапетитніший рецепт маринаду для лососевих.
Для приготування потрібно:
Як готувати
Обробіть рибу. Це може бути горбуша, семга, форель. Зручніше відразу готувати філе, причому середнього розміру. Змішайте сіль та цукор і натріть рибу цією сумішшю. Так само робимо з подрібненою лимонною цедрою і дрібно порізаним кропом.
Натерши рибу сумішшю спецій, покладіть її в контейнер або миску і полийте коньяком. Накрийте кришкою (плівкою), але так, щоб залишався доступ повітря. Поставте заготовку в холодильник. Слабосолона риба буде готова через 5 годин. Повністю просолена риба вийде за 12 годин. Смачного!
Дослідники з Іллінойського технологічного інституту (США) з’ясували, що регулярне вживання чорної квасолі або нуту позитивно впливає на здоров’я серця та обмін речовин. Учасники 12-тижневого дослідження з предіабетом щодня споживали одну чашку чорної к...
Починаєте день з кави або фруктів? Будьте обережні! Клінічний дієтолог Наталія Григлевська розповіла, які продукти вона уникає натщесерце і чому це важливо для здоров’я шлунково-кишкового тракту, передають Патріоти України. Овочі, що викликають газоутв...