Оцінять всі! Куряча запіканка з кисломолочним сиром - ідея для смачної вечері

Ніжна на смак та легка в приготуванні. Така запіканка стане відмінним вибором для вечері. Переважно з кисломолочного сиру готують сирники та солодкі запіканки, але цей рецепт без сумніву не залишить вас байдужими, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • куряче філе — 0,6 кг;
  • кисломолочний сир — 200 г;
  • сметана — 3 ст.л.;
  • болгарський перець — ½ шт.;
  • яйця — 4 шт.;
  • твердий сир — 150 г;
  • помідор — 1 шт.;
  • вершкове масло;
  • зелень;
  • сіль, перець.

Як приготувати

Куряче філе наріжте кубиком. Посипте сіллю, перцем, улюбленими спеціями для курки. Додайте сметану та ретельно перемішайте.

В кисломолочний сир додайте яйця, сіль, можна ще сухий часник чи інші приправи. Перемішайте масу. Сюди ж додайте порізаний болгарський перець та зелень.

Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть курку, а зверху розподіліть суміш з кисломолочного сиру та скибки помідорів. Посипте поверхню тертим сиром.

Випікати при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Запіканка готова. Смачного!

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...