Оцінять всі! Квашена капуста всього за 3 години - хрумка і смачна

Ця капуста кваситься всього три години і смак у неї просто неймовірний! Салатик точно стане вашим коханим! Впевнена, що така квашена капуста вам дуже сподобається, передають Патріоти України.

Складові:

  • капуста – 4 кг
  • морква – 4 шт
  • цибуля – 2 шт
  • часник 3-4 шт
  • сіль – 4 столові ложки
  • цукор – 250 гр
  • олія рослинна – 200 мл
  • оцет 9% – 150 мл
  • мед – 2 чайні ложки
  • журавлина, брусниця – по бажанню
  • вода – 1,5 л

Приготування:

Спочатку шаткуємо капусту. Інгредієнти вказані на 4 кілограми капусти. Якщо готуватимете, наприклад, на 2 кг, відповідно, всі пропорції зменшуємо в 2 рази.

Тепер на великій тертці натираємо 4 моркви, ріжемо дрібно 2 цибулини, подрібнюємо 3-4 зубчики часнику (часник за бажанням). Тепер все перемішуємо, але робимо це обережно. Капусту сильно не давіть, вона повинна пустити сік.

Далі робимо маринад. Півтора літра води доводимо до кипіння, додаємо 4 столові ложки солі, 250 гр цукру та 200 гр рослинної олії. Коли сіль і цукор розчиняються, додаємо 150 г оцту 9%. Тільки будьте обережні! Не вливайте весь відразу – вливайте оцет потроху! Інакше весь маринад “утече”.

Доводимо до кипіння, але кипіти має не більше 30 секунд. І тепер гарячим маринадом заливаємо капусту. Додаємо 2 ч. л. меду, а також 2 ст. журавлини або брусниці (якщо є) і все ретельно перемішуємо. Через 3 години квашена капуста готова! Обов’язково спробуйте, це дуже смачно! Смачного!

Джерело: ПростоВей

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...