Надмірне вживання кофеїну відбивається на здоров'ї далеко не кращим чином. Чим більше людей вирішує скоротити кількість споживаного кофеїну (або зовсім відмовитися від нього), тим більше різних альтернатив ми бачимо на ринку, передають Патріоти України.
Що таке цикорій
Напій виробляється з кореня цикорію, який сушать, обсмажують і подрібнюють, як справжню каву. Навколо смаку існує безліч суперечок: хтось стверджує, що його не відрізнити від кави, хтось вважає цей напій досить специфічним і зовсім не «кавовим». Проте кількість корисних речовин в корені цикорію вражає: вітаміни груп А, В і Е, вітамін С, клітковина, магній і інулін (що робить його ідеальним напоєм для людей, які страждають на діабет). Крім того, він (на відміну від кави, яка подразнює слизову шлунку) сприятливо впливає на здоров'я травної системи.
Які у цикорію є корисні властивості
Нутриціологи одностайно виділяють кілька корисних властивостей цикорію:
Чи бадьорить цикорій так само, як кава
Те, що кофеїн бадьорить, підвищує працездатність і концентрацію, — відомий факт. Цикорій кофеїну не містить зовсім, але тонізуючим ефектом володіє завдяки високому вмісту вітамінів. Однак дії вітамінів і кофеїну навряд чи можна назвати рівноцінними. Звичайно, якщо пити цикорій кожен день протягом місяця (мінімум), загальна стомлюваність організму знизиться під дією комплексу вітамінів. Але якщо вам необхідно екстрено підбадьоритися після безсонної ночі, чашка чорної кави виявиться куди ефективніше.
Чи схожий цикорій на каву за смаком
Все ж кава і цикорій — абсолютно різні рослини, і хто б що не говорив, смак у них теж дуже різний. Було б дивно, якби зерна кавового дерева були на смак такими ж, як корінь рослини, схожої на кульбабу. Якщо ви справжній цінитель кави і можете визначити сорт по запаху і країну, з якої її привезли, за смаком, навряд чи вам сподобається цикорій.
Чи можна повністю замінити каву цикорієм
Замінити, скоріше, ні. Рослини і вироблені з них напої занадто різні, щоб оцінювати їх з точки зору взаємозамінності. У кожної є і плюси, і мінуси. Вибір за вами.
Багато господинь знає про те, що фарш повинен включати жирний компонент, щоб котлети або пельмені вийшли соковитими і смачними. Однак часом багато хто кладе компоненти “на око”, через що результат виходить незадовільним. Наприклад, можна зіткнутися з т...
У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...