Оцінить уся родина! Рецепт ніжного і смачнющого м’яса у фользі

М'ясо в духовці можна готувати різними способами. Пропонуємо вашій увазі найпростіший рецепт запікання м'яса в фользі, який поза сумнівом сподобається господиням і буде відмінним гарячою стравою на святковому столі, передають Патріоти України.

Інгредієнти для приготування м'яса у фользі:

  • М'ясо - 1 кг (свинина в моєму випадку)
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Аджика (або майонез, можна використовувати навіть гірчицю або мелений перець)
  • Сіль

Інвентар:

  • Фольга
  • Ножа
  • Обробна дошка
  • Духова шафа
  • Деко

Приготування м'яса у фользі.

Крок 1

Беремо м'ясо, я віддаю перевагу свинину, але цей рецепт універсальний для будь-якого м'яса, будь то баранина, яловичина або птах. Змінюватись буде тільки час приготування. М'ясо бажано купувати без кісток і без прожилків. Підійде окіст, лопатка, ну і інші філейні частини свині. Першим справу моєму м'ясо під проточною водою, прибираємо прожилки і обсушуємо, прекрасно підійде паперовий рушник. Далі ріжемо м'ясо упоперек волокон на 2 частини, приблизно по 500 грам. Бо цілий кілограм в духовці буде дуже довго готуватися. Далі рясно натираємо м'ясо сіллю з усіх боків. Готувати м'ясо можна з чим завгодно, додаючи за смаком спеції будь-якого роду, так що експериментуйте!

Крок 2

Головку часнику розбираємо на часточки, чистимо і розрізаємо кожну часточку на дві-три частини. Далі м'ясо шпигуємо часником. Як це зробити?! Надрізаємо кінцем ножа м'ясо, вийшов кишеньку вставляємо пластинку часнику. Туди ж можна запхати різні прянощі типу: гвоздики або перцю горошком.

Крок 3

М'ясо з часником всередині натираємо аджикою або майонезом на ваш смак. Як я вже говорила, змащувати м'ясо можна чим завгодно сіллю, меленим чорним перцем, шматочками лаврового листа, розмарином і будь-якими спеціями за бажанням. Можете поекспериментувати: один шматок натерти, наприклад, аджикою, а інший гірчицею, а потім оцінити обидва шедевра.

Крок 4

Ну, а потім загортаємо кожен шматок м'яса акуратно у фольгу, не залишаючи щілин. Це справа теж непросте. Багато разів у мене виходило так, що весь сік випливав на деко, але потім я пристосувалася. Раджу відмотувати побільше фольги і загортати з різних сторін. Можна також скласти декілька шарів фольги (2-3) і потім обернути шматки м'яса. Це потрібно робити, так як фольга занадто тонка і може легко порватися. Далі ставимо в холодильник на 30 хвилин. Щоб свинина дала сік і злегка замаринувалась.

Крок 5

По закінченню часу, кладемо загорнуте м'ясо на деко в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 2-2,5 години. Приблизно через дві години протикаємо м'ясо через фольгу, якщо воно протикається і м'яке, значить готово. Коли шматок стане м'яким, температуру духовки збільшуємо до 200 градусів. Потім робимо зверху у фользі надріз м'ясо і ставимо в духовку ще на 15-25 хвилин. Для того, щоб м'ясо зарум'янилося і набуло красиву скориночку. Якщо Вам подобається більш тушковане м'ясо, то надріз у фользі робити не потрібно. Тоді м'ясо буде запікатися у власному соку.

Крок 6

Дістаємо м'ясо з духовки, знімаємо фольгу прихваткою, щоб не обпектися, нарізаємо свинину плоскими шматочками, склаживаем на блюдо і подаємо на стіл. Виходить дуже смачне і ароматне м'ясо!

Крок 7

М'ясо, запечене великим шматком, завжди добре виглядає на святковому столі. Подається воно, як в гарячому вигляді до гарнірів, так і в холодному вигляді нарізкою на бутерброди. Смачно і ситно, а головне нічого зайвого. Прикрашайте свіжими овочами і зеленню, я зазвичай роблю картопляне пюре.

Поради:

- Готовність м'яса можна так само перевірити, проколовши його ножем, якщо воно м'яке і легко протикається значить воно вже готове.

- Сік готового блюда, який стече у фольгу можна згустити з 1 чайної ложки борошна, і, додавши вершків, перетворити на чудовий соус для м'яса.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...