Овочеві котлети: Простий рецепт смачної та дешевої страви на час різдвяного посту

Під час Різдвяного посту потрібно ретельно продумувати меню своєї сім'ї, щоб страви без м'яса, яєць та молочних продуктів були не лише смачними, а й ситними. До смаку всієї родини, для тих хто постує і ні, стануть котлети з картоплі, буряка та цвітної капусти, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти: цвітна капуста (150 г), буряк (1 шт.), картопля (1 шт.), цибуля (1 шт.), перець чилі (0,5 ч. л.), мелений кмин (0,25 ч.). л.), зелень (0,5 пучка), панірувальні сухарі (50 г), борошно (1 ст. л.), олія (2 ст. л.), сіль, перець.

Приготування:

Усі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Картоплю чистимо, ріжемо і відварюємо в підсоленій воді, потім робимо з неї пюре.

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, потім дрібно нарізаємо або подрібнюємо у блендері та заливаємо окропом на 15 хвилин. Зливаємо з неї воду та перекладаємо в миску.

Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем досить дрібно. Буряки очищаємо і тремо на великій терці, потім віджимаємо руками від зайвої рідини.

Зелень (кріп, петрушку) промиваємо під водою, викладаємо на чистий рушник, щоб увібралася зайва волога. Рубаємо досить дрібно.

Змішуємо всі подрібнені овочі та зелень з картопляним пюре, додаємо борошно, сіль та інші спеції за смаком, наприклад, перець чилі та кмин. Перемішуємо і формуємо мокрими руками невеликі котлети, а потім паніруємо в сухарях.

Деко для випічки змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього сформовані пісні котлети.

Розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко з котлетами і випікаємо 15 хвилин з одного боку, потім перевертаємо їх - і ще 15 хвилин з іншого.

Дістаємо апетитні котлети, чекаємо, поки вони охолонуть, і подаємо до столу.


От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...