Під час Різдвяного посту потрібно ретельно продумувати меню своєї сім'ї, щоб страви без м'яса, яєць та молочних продуктів були не лише смачними, а й ситними. До смаку всієї родини, для тих хто постує і ні, стануть котлети з картоплі, буряка та цвітної капусти, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти: цвітна капуста (150 г), буряк (1 шт.), картопля (1 шт.), цибуля (1 шт.), перець чилі (0,5 ч. л.), мелений кмин (0,25 ч.). л.), зелень (0,5 пучка), панірувальні сухарі (50 г), борошно (1 ст. л.), олія (2 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Усі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Картоплю чистимо, ріжемо і відварюємо в підсоленій воді, потім робимо з неї пюре.
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, потім дрібно нарізаємо або подрібнюємо у блендері та заливаємо окропом на 15 хвилин. Зливаємо з неї воду та перекладаємо в миску.
Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем досить дрібно. Буряки очищаємо і тремо на великій терці, потім віджимаємо руками від зайвої рідини.
Зелень (кріп, петрушку) промиваємо під водою, викладаємо на чистий рушник, щоб увібралася зайва волога. Рубаємо досить дрібно.
Змішуємо всі подрібнені овочі та зелень з картопляним пюре, додаємо борошно, сіль та інші спеції за смаком, наприклад, перець чилі та кмин. Перемішуємо і формуємо мокрими руками невеликі котлети, а потім паніруємо в сухарях.
Деко для випічки змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього сформовані пісні котлети.
Розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко з котлетами і випікаємо 15 хвилин з одного боку, потім перевертаємо їх - і ще 15 хвилин з іншого.
Дістаємо апетитні котлети, чекаємо, поки вони охолонуть, і подаємо до столу.
Навіть якщо оселедець надто солоний на смак, то це не привід відмовлятися від страви, передають Патріоти України. Господині знають, що є кілька способів, як виправити ситуацію і зробити рибу менш солоною. Приємного і малосоленого смаку можна досягти вс...
Намазки — найкраща кулінарна історія, бо готується швидко, всім подобається та миттєво все з’їдається. Якщо ви любите рибу, тоді цей рецепт вам сподобається. Пропонуємо його зберегти в кулінарну скарбничку, передають Патріоти України. Для приготування ...