До різдвяного столу варто приготувати такі пампушки, адже вони не лише стануть його окрасою, а й сподобаються вашим рідним та гостям, вважає кулінарка Ірина Пигель.
Інгредієнти:
1 кг борошна
100 г дріжджів
0,5 л молока
2 яйця
8 жовтків
100 г масла
1 ч. л. солі
200−250 г цукру
2 ст. л. олії
1 ст. л. горілки
Приготування
Дріжджі розвести в теплому молоці з 3 столовими ложками борошна та 1 столовою ложкою цукру. Поставити, щоб піднялося. Масло розтопити. 2 яйця та 8 жовтків розтерти з цукром і маслом.
Додати горілку, олію. Місити до появи пухирців, тісто буде м'яким, слухняним. Вимішуючи, можна змащувати руку олією.
Тісто накрити харчовою плівкою, щоб не засихало. Підходить 2−3 рази (підійде — обминаємо). По часу вийде 1−1,5 години.
Формуємо пампушки.
Виліплені пампушки мають в теплі підійти ще 30−40 хв. Олія — 1 л для смаження. Смажити пампушки до готовності, холодні можна посипати пудрою.
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, без якого мільйони людей не уявляють свій ранок. Але лікарі нагадують: вплив кави на організм значно складніший, ніж здається, передають Патріоти України. . Уже через 10–15 хвилин після першого ковтка коф...
Не все, що здається смачним у парі, корисне для здоров’я. Лікарі наголошують: деякі звичні поєднання продуктів можуть спричинити важкість у шлунку, здуття, зниження засвоєння вітамінів або навіть інтоксикацію. Ось найпоширеніші “заборонені” пари на кух...