Пампушки до свят: Простий рецепт традиційної української випічки, котра дійсно тане у роті

пампушки

До різдвяного столу варто приготувати такі пампушки, адже вони не лише стануть його окрасою, а й сподобаються вашим рідним та гостям, вважає кулінарка Ірина Пигель.

Інгредієнти:

1 кг борошна

100 г дріжджів

0,5 л молока

2 яйця

8 жовтків

100 г масла

1 ч. л. солі

200−250 г цукру

2 ст. л. олії

1 ст. л. горілки

Приготування

Дріжджі розвести в теплому молоці з 3 столовими ложками борошна та 1 столовою ложкою цукру. Поставити, щоб піднялося. Масло розтопити. 2 яйця та 8 жовтків розтерти з цукром і маслом.

Додати горілку, олію. Місити до появи пухирців, тісто буде м'яким, слухняним. Вимішуючи, можна змащувати руку олією.

Тісто накрити харчовою плівкою, щоб не засихало. Підходить 2−3 рази (підійде — обминаємо). По часу вийде 1−1,5 години.

Формуємо пампушки.

Виліплені пампушки мають в теплі підійти ще 30−40 хв. Олія — 1 л для смаження. Смажити пампушки до готовності, холодні можна посипати пудрою.

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...