Пара хитрощів гарантує неймовірний смак: Рецепт пиріжків з капустою від Євгена Клопотенка

Влад Нагорний

Пиріжки з капустою — це щось про дитинство, приємний аромат, м'яке тісто та затишок — ідеальний набір осінньої атмосфери. Тим більше вони ситні та зручні для транспортування, тому пиріжки можуть стати вашим офісним ланчем. Різновидів рецептів цієї страви є безліч, впевнені, майже всі мають секретні інгредієнти або особливі процеси. Євген Клопотенко пропонує класичний рецепт із дріжджовим тістом і начинкою зі звичайної та квашеної капусти. Патріоти України пропонують спробувати приготувати такі пиріжки і вам.

Рецепт пиріжків з капустою

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна (+2 ст.л. для опари)
  • 1 яйце
  • 100 мл молока
  • 100-150 мл теплої води
  • 20-25 г дріжджі (свіжі/живі/пресовані)
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 жовток

Інгредієнти для начинки:

  • 200 г квашеної капусти
  • ¼ білокачанної капусти
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 2 ст. рослинної олії
  • 1 ч.л. зерен коріандру
  • за смаком сіль та перець

Приготування:

Приготуйте опару для тіста: розчиніть у суміші теплої води та молока 20-25 г дріжджів. Температура води та молока має бути в районі 40 градусів, щоб ріжджі добре спрацювали. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, скористайтеся інструкцією на упаковці. Додайте цукор, 2 ст. л. борошна та перемішайте. Залишіть опару приблизно на 20 хвилин, до утворення "шапочки".

Для тіста змішайте борошно, опару, сіль, яйце та олію. Замісіть дуже м'яке пластичне тісто. Залежно від розміру яєць та властивостей борошна вам знадобиться різна кількість рідини. Якщо ви бачите, що тісто виходить недостатньо пластичним, можна додати трохи води.

Сформуйте з тіста кулю, покладіть у миску та накрийте рушником. Залишіть у теплому місці для підйому на 30-40 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на невеликій кількості олії. Наріжте свіжу капусту і відправте її до цибулі. Припустіть до м'якості та прозорості протягом 10 хвилин.

Додайте в сковороду квашену капусту та тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте зерна коріандру, посоліть і поперчіть до смаку і перемішайте. Залишіть начинку остигати.

Обімніть тісто, що піднялося, і зліпіть пиріжки з капустою. Викладіть їх на застелене пергаментом деко.

Змастіть пиріжки яєчним жовтком і випікайте в духовці за температури 180°C протягом 20 хвилин. Смачного!

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...