
Пиріжки з капустою — це щось про дитинство, приємний аромат, м'яке тісто та затишок — ідеальний набір осінньої атмосфери. Тим більше вони ситні та зручні для транспортування, тому пиріжки можуть стати вашим офісним ланчем. Різновидів рецептів цієї страви є безліч, впевнені, майже всі мають секретні інгредієнти або особливі процеси. Євген Клопотенко пропонує класичний рецепт із дріжджовим тістом і начинкою зі звичайної та квашеної капусти. Патріоти України пропонують спробувати приготувати такі пиріжки і вам.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:
Приготування:
Приготуйте опару для тіста: розчиніть у суміші теплої води та молока 20-25 г дріжджів. Температура води та молока має бути в районі 40 градусів, щоб ріжджі добре спрацювали. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, скористайтеся інструкцією на упаковці. Додайте цукор, 2 ст. л. борошна та перемішайте. Залишіть опару приблизно на 20 хвилин, до утворення "шапочки".
Для тіста змішайте борошно, опару, сіль, яйце та олію. Замісіть дуже м'яке пластичне тісто. Залежно від розміру яєць та властивостей борошна вам знадобиться різна кількість рідини. Якщо ви бачите, що тісто виходить недостатньо пластичним, можна додати трохи води.
Сформуйте з тіста кулю, покладіть у миску та накрийте рушником. Залишіть у теплому місці для підйому на 30-40 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на невеликій кількості олії. Наріжте свіжу капусту і відправте її до цибулі. Припустіть до м'якості та прозорості протягом 10 хвилин.
Додайте в сковороду квашену капусту та тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте зерна коріандру, посоліть і поперчіть до смаку і перемішайте. Залишіть начинку остигати.
Обімніть тісто, що піднялося, і зліпіть пиріжки з капустою. Викладіть їх на застелене пергаментом деко.
Змастіть пиріжки яєчним жовтком і випікайте в духовці за температури 180°C протягом 20 хвилин. Смачного!
І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...
Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...