Паровий омлет на сніданок або обід - варіанти корисних начинок на будь-який смак

Омлет - не лише смачна, а й корисна страва, якою можна порадувати себе на сніданок. Щоб страва була ще кориснішою і низькокалорійною, її потрібно не смажити на сковороді, а готувати в мультиварці або пароварці. Фарширувати омлет можна будь-якими продуктами, які ви любите їсти зранку, зазначають Патріоти України.

У цьому рецепті начинка для омлету готується з оливок, сиру та зелені. Можна додавати помідори, перець, ковбасу, червону рибу, тощо.

Паровий омлет у мультиварці

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 штуки;
  • Кефір – 60 мл;
  • Молоко – 40 мл;
  • Оливки – 10-12 штук;
  • Кріп - за смаком;
  • Сир 50 - 60 г;
  • Сіль - за смаком.

У миску вбиваємо 4 яйця із сіллю. Додаємо кефір і вінчиком або виделкою добре перемішуємо. Заливаємо молоко.

Омлет повинен вийти не надто пишним, тому що його буде незручно загортати у рулет. Форму для випікання для мультиварки застилаємо харчовою плівкою та акуратно виливаємо яєчну масу. Встановлюємо режим "На пару" на 20-25 хвилин.

Поки омлет готується, зробимо начинку. Оливки дрібно нарізаємо кубиками, кріп дрібно рубаємо, сир натираємо на тертці.

Коли омлет готовий, дістаємо його з мультиварки, викладаємо начинку та розподіляємо по поверхні омлета, залишаючи невелику відстань від країв. Акуратно загортаємо рулет, доки омлет теплий. Рулет викладаємо на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки та присипаємо кропом. Смачного!

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...