Паровий омлет на сніданок або обід - варіанти корисних начинок на будь-який смак

Омлет - не лише смачна, а й корисна страва, якою можна порадувати себе на сніданок. Щоб страва була ще кориснішою і низькокалорійною, її потрібно не смажити на сковороді, а готувати в мультиварці або пароварці. Фарширувати омлет можна будь-якими продуктами, які ви любите їсти зранку, зазначають Патріоти України.

У цьому рецепті начинка для омлету готується з оливок, сиру та зелені. Можна додавати помідори, перець, ковбасу, червону рибу, тощо.

Паровий омлет у мультиварці

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 штуки;
  • Кефір – 60 мл;
  • Молоко – 40 мл;
  • Оливки – 10-12 штук;
  • Кріп - за смаком;
  • Сир 50 - 60 г;
  • Сіль - за смаком.

У миску вбиваємо 4 яйця із сіллю. Додаємо кефір і вінчиком або виделкою добре перемішуємо. Заливаємо молоко.

Омлет повинен вийти не надто пишним, тому що його буде незручно загортати у рулет. Форму для випікання для мультиварки застилаємо харчовою плівкою та акуратно виливаємо яєчну масу. Встановлюємо режим "На пару" на 20-25 хвилин.

Поки омлет готується, зробимо начинку. Оливки дрібно нарізаємо кубиками, кріп дрібно рубаємо, сир натираємо на тертці.

Коли омлет готовий, дістаємо його з мультиварки, викладаємо начинку та розподіляємо по поверхні омлета, залишаючи невелику відстань від країв. Акуратно загортаємо рулет, доки омлет теплий. Рулет викладаємо на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки та присипаємо кропом. Смачного!

Цей фрукт ніколи не варто їсти на сніданок - топ-дієтолог пояснила чому

середа, 23 липень 2025, 9:54

Дієтологиня та авторка книжки "Як не їсти ультраоброблене" Нікола Ладлам-Рейн провела аналіз 18 найпопулярніших фруктів, оцінюючи їхню поживність за 5-бальною шкалою, передають Патріоти України. Аутсайдером списку стали всі види динь — кавун, канталупа...

Дерев’яна кухонна дошка проти пластикової: Яка насправді краща

середа, 23 липень 2025, 8:45

Коли справа доходить до вибору кухонної дошки, важливо не тільки звертати увагу на матеріал, але й на його вплив на здоров'я та якість вашого приготування їжі. Дерев’яні та пластикові дошки - два основних типи обробних поверхонь, але є багато відміннос...