Паштет із курячої печінки: Швидкий рецепт улюбленої страви мільйонів - смачніше, ніж магазинний і набагато корисніший

Більшості катастрофічно не вистачає часу, щоб годинами воготовлювати смачні та корисні блюда. Тим більше коли той час є, завжди можна витратити його на щось більш корисне, чи приємне, зазначають Патріоти України.

Однак є маса рецептів швидкого приготування, які виручать в будь-яку хвилину. Один із них — печінковий паштет. Так, можна, звичайно, купити банку паштету в тому ж магазині, але смак у нього буде далеко не той, а склад вже точно сумнівний.

Приготований вдома паштет можна використовувати як намазку на тости або крекери, як начинку для млинців, подавати в тарталетках, начинити ним половинки зварених круто яєць або стручки болгарського перцю, які розрізати потім на кружечки.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • олія
  • сіль

Приготування

Цибулю і моркву очистити, нарізати довільно, але не дуже великими шматками, і обсмажити в невеликій кількості розпеченої олії до прозорості цибулі.

Печінку вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками, додати до овочів і смажити буквально екілька хвилин, щоб вона тільки поміняла колір, після чого влити молоко і тушкувати 15 хвилин під кришкою на середньому вогні, посолити в кінці приготування.

Готову печінку пюрувати блендером.

У ще теплий паштет ввести нарізане шматочками вершкове масло і добре вимішати.

За необхідності масу ще раз збити блендером.

На замітку

Таким же чином готується паштет і з індичої, телячої, яловичої і свинячої печінки.

Печінковий паштет можна ароматизувати додаванням мускатного горіха, чорного або запашного перцю.

Щоб текстура готового паштету стала більш ніжною, додайте до нього під час збивання кілька столових ложок вершків або курячого бульйону.


Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...