Печеня, яка дуже нагадує шашлик: Рецепт сімейної грузинської страви оджахурі

Головна родзинка оджахурі в особливих грузинських спеціях, які відрізняють цю страву від звичайної печені. Оджахурі - традиційна грузинська страва, яка готується зі смаженого чи тушкованого м’яса, картоплі та спецій. З грузинської мови «оджахурі» перекладається як «сім'я», адже ця страва найчастіше готується для великої родини, зазначають Патріоти України.

Рецепт оджахурі

Інгредієнти:

  • Картопля — 500 г
  • Свинина, як на шашлик — 300 г
  • Ріпчаста цибуля — 200 г
  • Солодкий перець — 200 г
  • Помідори — 200 г
  • Кінза — 20 г
  • Часник — 2 зубчики
  • Винний оцет — 2 ч.л.
  • Вода — 2 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія — 6 ст.л.
  • Чебрець за смаком
  • Зелень для подачі

Приготування:

За бажанням м’ясо можна замаринувати.

Свинину нарізаємо шматочками, як на шашлик, обсмажуємо з невеликою кількістю води (вона випарується) на сковороді до напівготовності: повинна утворитися скоринка, але всередині м’ясо лишаємо напівсирим. Перекладаємо свинину в окрему миску, даємо час, щоб стік сік.

У цей час на тій же сковороді до напівготовності обсмажуємо нарізану дольками картоплю.

Потім додаємо до картоплі м’ясо з соком і болгарський перець, тушкуємо все разом.

За 5−7 хвилин до готовності додаємо на сковороду цибулю, спеції, чебрець, також солимо за смаком.

Потім змішуємо часник, воду, помідори та винний оцет, додаємо до всього, що вже є на сковороді, накриваємо кришкою і даємо підійти ще кілька хвилин.

Перед подачею притрушуємо зеленню. Смачного!

Ви будете приємно здивовані! Нове дослідження показало, що кава може бути корисною для серця

п’ятниця, 14 листопад 2025, 5:40

Згідно із результатами нового дослідження, кава знижує ризик серцевої аритмії на 39%. Про це йдеться у дослідженні Університету Каліфорнії в Сан-Франциско (University of California, San Francisco (UCSF)), що опубліковано в журналі JAMA, передають Патрі...

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...