Курячу печінку промити, очистити від прожилок та великих судин; розрізати кілька частин. Цибулю очистити, нарізати великими шматочками.
Нарізану печінку та цибулю викласти у чашу кухонного блендера з насадкою «ніж», подрібнити до однорідності (можна скористатися і м’ясорубкою).
Перекласти печінкову масу в глибоку миску, вбити яйця. Влити у миску з печінкою молоко. Перемішати все. Додати борошно, сіль та мелений перець. Перемішати компоненти віночком чи міксером.
Очищену моркву натерти на дрібній терці та відправити до печінкової маси. Знову все перемішати – тісто для млинців готове.
У сковороді добре розігріти олію (1-2 ст. ложки). Влити в сковороду трохи печінкового тіста, формуючи млинець. Смажити млинець з кожного боку по 1,5-2 хвилини (залежить від товщини млинця). Таким же чином приготувати млинці з решти тіста, доливаючи при необхідності олію.
Для начинки плавлений сир натерти на середній терці, викласти в миску. Додати майонез, очищений та пропущений через прес часник, сіль та перець. Перемішати до однорідності.
Кожен млинець рівномірно змастити приготовленою сирною начинкою. І згорнути рулетиком. Таким чином, приготувати всі рулетики (у мене вийшло 6 шт.).
Відправити закуску в холодильник, щоб настоялася (приблизно на 1-2 години). Згодом рулетики з печінки з плавленим сиром і часником можна подавати до столу.
Такі рулетики ідеальні для святкового та щоденного раціону. Під час подачі їх краще нарізати порційно. Можна прикрасити морквою корейською, майонезом або петрушкою.
Подавати до столу рулетки можна самостійно або з гарніром, наприклад, з картопляним пюре.
Сир - делікатний продукт, який швидко втрачає свої смакові якості, якщо його зберігати неправильно. Особливо влітку він може засохнути або запліснявіти всього за кілька днів. Але є простий спосіб, який допоможе зберегти свіжість надовго - і все, що вам...
Шашлик - це улюблена страва мільйонів, але не завжди результат радує. Іноді м’ясо виходить не соковитим, а жорстким або сухим. У чому ж причина, передають Патріоти України. Експерти розповіли, які помилки найчастіше допускають під час приготування шашл...