Печіть відразу на тиждень вперед: Рецепт розсипчастого печива на манці

Печиво з манки готується дуже швидко, а виходить пишніше і ніжніше, ніж на звичайному борошні. Манне тісто не розвалюється, не підгорає і не пристає до листів при випічці, зазначають Патріоти України.

Печиво з манки

Складові

  • 600 г манної крупи
  • 200 мл молока
  • 120 мл рослинного масла
  • 130 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 15 г розпушувача
  • 1 яйце
  • цукрова пудра

Приготування

1. Змішате в мисці яйце, цукор, рослиннe олі. і молоко. Збийте віночком до однорідності.

2. Додайте ванільний цукор і розпушувач. Постійно помішуючи, додавайте частинами манку, щоб замісити тісто щільне.Щоб манка набухла, накрий миску рушником і дай тісту постояти 1 годину.

3. Сформуйте з тіста кульку, обваляйте в манці або цукровій пудрі.

4. Сформуйте корж круглої форми.

5. Застеліть деко папером для випічки, викладіть на нього печиво.

6. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво 30 хвилин до золотистого кольору.

7. Дайте охолонути і подавайте до столу.

Хитрощі, які зроблять випічку простішою

середа, 24 грудень 2025, 11:08

Випічка може здаватися складною: торт недопечений, чізкейк падає, а кекси виходять з грудками. Проте кілька простих прийомів допоможуть уникнути кухонних невдач і зроблять процес більш приємним та легким, передають Патріоти України. 1. Натерте масло Щ...

Як правильно зберігати молоко - більшість людей робить цю помилку

середа, 24 грудень 2025, 10:15

Молоко - один із найшвидкопсувніших продуктів, тому його обов’язково потрібно зберігати в холодильнику. Проте більшість людей роблять помилку, залишаючи його на дверцятах холодильника, де температура найвища. Це призводить до того, що молоко швидше псу...