Пересолену рибу можна "врятувати"! Хитрощі, про які багато хто не знає

Багатьом подобається подавати як закуску або навіть основну страву солону рибу. Такий спосіб приготування риби багатьом приходиться до смаку, передають Патріоти України.

Проте чи всі господині солять продукт самостійно. Деколи простіше купити вже готовий варіант. Однак варто бути готовими до того, що така риба виявиться надто солоною.

Подробиці

Як можна виправити ситуацію

Якщо риба відносно нормальна і лише злегка пересолена, можна просто помити її під потоком води. Це дозволить забрати зайву сіль.

Також можна вимочити рибу в ємності із звичайною водою. Час залежить від того, якого результату ви чекаєте.

Однак варто розуміти, що тривале вимочування може не найкраще позначитися на текстурі та смаку продукту.

Молоко

Дуже простий та ефективний метод, який допоможе не лише позбавити рибу від надлишку солі, а й допоможе зберегти апетитну текстуру.

Рибу краще почистити та відправити у миску з молоком на 20-40 хвилин.

Пам’ятайте, що молоко повинно бути холодним.

Лимонна вода

Розведіть у холодній рідині кілька ложок лимонного соку та розмішайте. Після цього можна відправляти в маринад отриману рибу.

Завдяки цьому способу продукт стане не тільки менш солоним, але й смачнішим.

Джерело: ПростоВей

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...