Перець, маринований з яблуками - закуска, яка стане родзинкою вашого меню

Для приготування такого перцю кулінарка Лариса Павлюк, яка раніше поділилася рецептом маринованих слив "під оливки", передають Патріоти України.

Радить використовувати яблука зі щільною м'якотю, щоб скибочки залишилися цілими і не розварилися у маринаді.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг солодкого перцю,
  • 1 кг соковитих кислих яблук,
  • 2 л води,
  • 400 г цукру,
  • 150 мл яблучного оцту,
  • 1,5 ст. л. солі,
  • 1 ч. л. суміші перців (горошинками),
  • 0,5 ч. л. зерен гірчиці,
  • 0,5 ч. л. меленої куркуми,
  • 4 бутони гвоздики

Приготування:

Помиті яблука й перець очистити від насіння, нарізати скибочками.

Для маринаду спеції, цукор і сіль покласти у воду, поставити на вогонь. Коли закипить, а цукор розчиниться, влити оцет.

У киплячий маринад викласти яблука і перець, варити 3 — 4 хв. Розкласти часточки у заздалегідь простерилізовані гарячі банки.

Маринад ще раз закип'ятити, залити у банки, герметично закрити простерилізованими кришками.

Банки перевернути догори дном, накрити ковдрою, залишити охолонути.

Варто знати! ТОП-3 продукти, які категорично не можна розігрівати повторно

вівторок, 2 вересень 2025, 18:45

Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...

Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

понеділок, 1 вересень 2025, 23:45

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...