Перець, маринований з яблуками - закуска, яка стане родзинкою вашого меню

Для приготування такого перцю кулінарка Лариса Павлюк, яка раніше поділилася рецептом маринованих слив "під оливки", передають Патріоти України.

Радить використовувати яблука зі щільною м'якотю, щоб скибочки залишилися цілими і не розварилися у маринаді.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг солодкого перцю,
  • 1 кг соковитих кислих яблук,
  • 2 л води,
  • 400 г цукру,
  • 150 мл яблучного оцту,
  • 1,5 ст. л. солі,
  • 1 ч. л. суміші перців (горошинками),
  • 0,5 ч. л. зерен гірчиці,
  • 0,5 ч. л. меленої куркуми,
  • 4 бутони гвоздики

Приготування:

Помиті яблука й перець очистити від насіння, нарізати скибочками.

Для маринаду спеції, цукор і сіль покласти у воду, поставити на вогонь. Коли закипить, а цукор розчиниться, влити оцет.

У киплячий маринад викласти яблука і перець, варити 3 — 4 хв. Розкласти часточки у заздалегідь простерилізовані гарячі банки.

Маринад ще раз закип'ятити, залити у банки, герметично закрити простерилізованими кришками.

Банки перевернути догори дном, накрити ковдрою, залишити охолонути.

ТОП-6 продуктів, які бадьорять не гірше за каву

субота, 24 травень 2025, 19:05

Розповідаємо, які продукти, крім кави, допоможуть швидко прокинутися і зарядять енергією на весь наступний день, передають Патріоти України. Однією з найпоширеніших причин сонливості та недосипання є зневоднення організму. Іноді, щоб прокинутися та доп...

Оцінять всі! Повітряні сирні булочки, які готуються за 15 хвилин

субота, 24 травень 2025, 17:13

Сучасні господині все частіше користуються напівфабрикатами або доставкою, щоби порадувати близьких вечерею. Вся проблема у дефіциті вільного часу. Проте кулінари знають, що є простий рецепт приготування смачних м’яких булочок, передають Патріоти Украї...