Перетворить будні на свято: Рецепт фантастичного пирога із джемом

Готувати його зовсім не складно. Є тільки одна небезпека: цей пиріг такий смачний, що можна запросто проковтнути язика, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 200 г вершків
  • 1 пакетик розпушувача
  • 500 г борошна
  • дрібка солі
  • екстракт ванілі

Для начинки

  • сливовий джем
  • абрикосовий джем
  • полуничний джем
  • склянка мелених волоських горіхів

Приготування

  • Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром і дрібкою солі. Додати ванільну есенцію, вершки і перемішати до однорідності.
  • Окремо збити яйця і частинами додати їх до основної маси. Після всипати борошно з розпушувачем. Перемішати тісто так, щоб воно стало однорідним.
  • За 10-15 хвилин розділіть тісто на 4 рівні частини. Розкачайте кожну з них на посипаній борошном поверхні.
  • Покриваємо дно форми промасленим папером і починаємо збирати пиріг. На дно кладемо перший шар тіста і мажемо його сливовим джемом з горіхами.
  • Накриваємо торт другим шаром тіста і мажемо його абрикосовим варенням. Далі — третій шар тіста і полуничне варення. Зверху обережно кладемо останній шар тіста і проколюємо його виделкою по всій площі.
  • Ставимо пиріг у розігріту духовку. Температура — 180 градусів, час приготування — 30-35 хвилин. Готовність можна перевірити сухим ножем або дерев’яною шпажкою. Смачного!

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...