Перетворить будні на свято: Рецепт фантастичного пирога із джемом

Готувати його зовсім не складно. Є тільки одна небезпека: цей пиріг такий смачний, що можна запросто проковтнути язика, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 200 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 200 г вершків
  • 1 пакетик розпушувача
  • 500 г борошна
  • дрібка солі
  • екстракт ванілі

Для начинки

  • сливовий джем
  • абрикосовий джем
  • полуничний джем
  • склянка мелених волоських горіхів

Приготування

  • Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром і дрібкою солі. Додати ванільну есенцію, вершки і перемішати до однорідності.
  • Окремо збити яйця і частинами додати їх до основної маси. Після всипати борошно з розпушувачем. Перемішати тісто так, щоб воно стало однорідним.
  • За 10-15 хвилин розділіть тісто на 4 рівні частини. Розкачайте кожну з них на посипаній борошном поверхні.
  • Покриваємо дно форми промасленим папером і починаємо збирати пиріг. На дно кладемо перший шар тіста і мажемо його сливовим джемом з горіхами.
  • Накриваємо торт другим шаром тіста і мажемо його абрикосовим варенням. Далі — третій шар тіста і полуничне варення. Зверху обережно кладемо останній шар тіста і проколюємо його виделкою по всій площі.
  • Ставимо пиріг у розігріту духовку. Температура — 180 градусів, час приготування — 30-35 хвилин. Готовність можна перевірити сухим ножем або дерев’яною шпажкою. Смачного!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...