Перевірений рецепт з минулого століття: Зробіть для родини справжній духмяний домашній хліб

У наш час важко довіряти тому, що написано на етикетках харчів, що продаються в крамницях. Тому краще, коли це можливо, розраховувати на себе. Повірте, кожен може одного разу “психануть” і приготувати такий хліб, що все отетеріють! І це не просто слова. Пропонуємо вам простий рецепт, якому понад 100 років. Він перевірений і трохи адаптований до нашої сучасності. Не бійтеся, спробуйте і точно зможете собою пишатися, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 6 склянок пшеничного борошна
  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 3-3,5 склянки холодної води

Приготування

Спочатку просійте борошно в глибоку миску. Додайте сіль, цукор і сухі дріжджі і добре перемішайте.

Потім потрібно влити холодну воду і замісити тісто, тільки не перестарайтеся!

Тісто не повинно бути занадто тугим. Залиште тісто на 2 години для відпочинку.

Тісто піднялося? Відмінно — опустіть його. Тепер потрібно підсипати муку і знову трохи вимісити. Готово? Сформуйте хліб, покладіть його на деко або в форму і залиште його в спокої ще на 30 хвилин.

Розігрійте духовку до 170 градусів і випікайте хліб 40-50 хвилин до золотистої скоринки. Смачного!

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...