Серед безлічі кулінарних порад та хитрощів слід навчитися виділяти так звані міфи. Розповімо про п’ять найнеймовірніших небилиць, народжених недосвідченими кулінарами, передають Патріоти України.
Готові макарони необхідно обов’язково перед подачею промивати холодною водою. Якщо ви збираєтеся подавати макарони до столу відразу, то правильно покласти шматок масла. А ось коли макарони планується залишити на потім, то можна їх промити, після чого додати вершкове масло та перемішати.
Є думка, що солона вода закипає швидше. Для порівняння, прісна вода закипає після досягнення температури 100 градусів Цельсія, а солона при 99 – невелика різниця.
Куряча шкірка постачальник холестерину та інших шкідливих для здоров’я речовин. Але, як довели дослідники Гарвардського університету, цей продукт за корисністю можна порівняти з оливковою олією та горіхами.
Якщо з м’яса сочиться рожево-червоний сік – це обов’язково кров. Насправді йдеться про нешкідливий міоглобін або пігментований білок м’язової тканини. Тому можна без страху та забобонів вживати в їжу м’ясо середньої прожарки.
Овочі втрачають майже всі корисні речовини в результаті термічної обробки, у що вірять більшість веганів та вегетаріанців. Насправді вітамини А, D, Е, К практично не руйнуються при жарінні, варінні чи гасінні. Вітаміні групи В та вітамин С на 40% залишаються в овочах, а на 60% переходять у бульйон. Безповоротні втрати вітамина С становлять лише 10%.
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...