"П'яний півень": Рецепт курячих стегенець по-французьки нашвидкуруч

Кок-о-вен, придуманий кухарями Бургундії, нині популярний в цілому світі. Ніжна курятина, що буквально сама відокремлюється від кістки, овочі в насиченому винному соусі – просто казка, зазначають Патріоти України.

За класичним рецептом вгодованого півня тушкують 4 – 5 годин. Ми пропонуємо прискорений, але від того не менш смачний варіант страви.

Кок-о-вен із курячих стегенець: швидкий рецепт

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду й обсмажте на ній бекон до рум'яної та хрусткої скоринки (6 – 8 хвилин). Перекладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, який убере зайвий жир.
  2. Курячі стегенця присмачте 1 чайною ложкою солі та ½ чайної ложки перцю.
  3. Обсмажте стегенця (спершу тим боком, де більше шкіри) до золотавої скоринки (по 2 – 3 хвилини з кожного боку). Злийте зайвий жир, залишивши в сковороді 2 столові ложки.
  4. Наріжте гриби тонкими скибками, цибулю-шалот – четвертинками. Відправте на сковороду й обсмажте, періодично помішуючи (5 – 7 хвилин). Посоліть і поперчіть.
  5. Додайте до грибів подрібнений часник і тушкуйте до появи аромату.
  6. Змішайте борошно та томатну пасту. Відправте до грибів і доведіть суміш до кипіння.
  7. Додайте вино, курячий бульйон, чебрець та нарізану вздовж на чвертки моркву.
  8. Курячі стегенця поверніть до сковороди й потушкуйте на повільному вогні під картушем (пергаментною кришкою) 40 – 50 хвилин.
  9. Насамкінець додайте бекон та подрібнену петрушку. За потреби ще трохи посоліть і поперчіть.
  10. Кок-о-вен із курячих стегенець готовий. Смачного!

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...