"П'яний півень": Рецепт курячих стегенець по-французьки нашвидкуруч

Кок-о-вен, придуманий кухарями Бургундії, нині популярний в цілому світі. Ніжна курятина, що буквально сама відокремлюється від кістки, овочі в насиченому винному соусі – просто казка, зазначають Патріоти України.

За класичним рецептом вгодованого півня тушкують 4 – 5 годин. Ми пропонуємо прискорений, але від того не менш смачний варіант страви.

Кок-о-вен із курячих стегенець: швидкий рецепт

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду й обсмажте на ній бекон до рум'яної та хрусткої скоринки (6 – 8 хвилин). Перекладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, який убере зайвий жир.
  2. Курячі стегенця присмачте 1 чайною ложкою солі та ½ чайної ложки перцю.
  3. Обсмажте стегенця (спершу тим боком, де більше шкіри) до золотавої скоринки (по 2 – 3 хвилини з кожного боку). Злийте зайвий жир, залишивши в сковороді 2 столові ложки.
  4. Наріжте гриби тонкими скибками, цибулю-шалот – четвертинками. Відправте на сковороду й обсмажте, періодично помішуючи (5 – 7 хвилин). Посоліть і поперчіть.
  5. Додайте до грибів подрібнений часник і тушкуйте до появи аромату.
  6. Змішайте борошно та томатну пасту. Відправте до грибів і доведіть суміш до кипіння.
  7. Додайте вино, курячий бульйон, чебрець та нарізану вздовж на чвертки моркву.
  8. Курячі стегенця поверніть до сковороди й потушкуйте на повільному вогні під картушем (пергаментною кришкою) 40 – 50 хвилин.
  9. Насамкінець додайте бекон та подрібнену петрушку. За потреби ще трохи посоліть і поперчіть.
  10. Кок-о-вен із курячих стегенець готовий. Смачного!

Любите каву? Тоді прочитайте це - лікарі б’ють на сполох

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 13:07

Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...

Чи можна пити молоко після 30 років? Правда, яка вас здивує

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 11:13

Багато хто чув, що після 30 років молоко нібито шкідливе і його слід уникати. Насправді це міф. Дорослі можуть сміливо включати молочні продукти у свій раціон, якщо у них немає лактозної непереносимості або алергії на білок, передають Патріоти України....